Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Primăria Timișoara digitalizează serviciile de medicină școlară

Viața Medicală
L. Budin miercuri, 14 septembrie 2022, ora 17:19

În noul software se văd automat adeverinţele medicale emise de medicii de familie pentru elevii timișoreni, care absentează de la şcoală din motive de sănătate.

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a anunțat, într-o postare pe Facebook că administraţia locală digitalizează serviciile de medicină şcolară.

digitalizare-medicina-scolara

Azi am semnat contractul pentru un software inedit, dezvoltat special pentru nevoile Timişoarei. În următoarele săptămâni, cabinetele de medicină școlară din Timișoara vor fi conectate la baza de date a medicilor de familie și toți cei care se ocupă de starea de sănătate a copiilor vor lucra în același sistem. Fiecare copil va avea un dosar medical complet, accesibil cadrelor medicale care îl tratează, indiferent dacă e la școală sau acasă. Nu vor mai exista copii uitați sau informații pierdute”, a spus primarul, într-o postare pe Facebook.

În acest mod, şcoala poate verifica dacă copiii prezintă adeverinţe medicale reale sau false, printate de pe internet.

Peste 40.000 de copii din Timișoara, de la grădiniță la liceu, vor profita de servicii medicale mai bune”, a subliniat edilul.

În această vară, primăria a instalat 34 de PC-uri în cabinetele de medicină şcolară, informează Agerpres. Computerele urmează să fie interconectate la o platformă software care permite accesul la un set unitar de date, atât de către medicii de familie, cât şi de către cei din cabinetele din şcoli sau grădiniţe.

Contractul cuprinde servicii de acces pentru 23 de medici de medicină şcolară, care deservesc 98 de grădiniţe, şcoli şi licee din Timişoara, unde învaţă peste 40.000 de copii.

De asemenea, contractul include şi instruirea medicilor din grădiniţe, şcoli şi licee care vor folosi acest soft, gestionarea bazei de date, integrarea platformei la nivel de istoric medical cu medicii specialişti şi medicii de familie, integrarea unei aplicaţii de mobil pentru acces la fişa generată de interacţiune dintre medici şi pacienţi în cabinetele de medicină şcolară.

Slănic: proiect dedicat întâlnirii medicilor cu pacienţii cu boli rare

SUA optează pentru o campanie anuala de vaccinare anti-COVID

Etichete: primaria timisoara digitalizare medicina scolara software inedit verificare adeverinte elevi

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.