Săptămâna trecută, dl Cseke Attila, ministrul român al sănătăţii şi omologul său din Republica Moldova, dl Vladimir Hotineanu, au semnat la Bucureşti Acordul de cooperare între Ministerul Sănătăţii din România şi Ministerul Sănătăţii din Republica Moldova. Documentul conţine mai multe dispoziţii ce prevăd dezvoltarea cooperării în domeniul sănătăţii şi al ştiinţelor medicale. (...) "> Primul acord româno-moldovean în domeniul sănătăţii - Viața Medicală
Newsflash
Știri

Primul acord româno-moldovean în domeniul sănătăţii

de MINISTERUL SĂNĂTĂŢII - dec. 10 2010
Primul acord româno-moldovean în domeniul sănătăţii

   Săptămâna trecută, dl Cseke Attila, ministrul român al sănătăţii şi omologul său din Republica Moldova, dl Vladimir Hotineanu, au semnat la Bucureşti Acordul de cooperare între Ministerul Sănătăţii din România şi Ministerul Sănătăţii din Republica Moldova. Documentul conţine mai multe dispoziţii ce prevăd dezvoltarea cooperării în domeniul sănătăţii şi al ştiinţelor medicale. (...)
 

Astfel, începând cu anul viitor, vor fi organizate vizite reciproce ale experţilor din cele două ţări pe domenii de interes comun, ca, de exemplu, strategiile de sănătate, finanţarea serviciilor din sistemul sanitar, managementul spitalicesc sau politica de pregătire a personalului medical. De asemenea, România şi Moldova vor coopera concret şi pentru prevenirea bolilor transmisibile. Totodată, a fost stabilit şi cadrul pentru cooperarea directă între societăţile de ştiinţe medicale.
   De menţionat că este primul acord de colaborare în domeniul sănătăţii semnat între cele două state. Anterior a mai existat, din 1994 o înţelegere, dar care şi-a încetat valabilitatea.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe