Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Primul ajutor în cazul traumatismelor cerebrale

Viața Medicală
Dr. Diana Andronache vineri, 22 ianuarie 2021

Administraţia pentru Controlul Alimentelor și medicamentelor din SUA (FDA) a aprobat primul test de sânge ce poate fi efectuat în vederea stabilirii diag­nosticului și prognosticului pacienţilor care au suferit leziuni traumatice la nivel cerebral.

În decurs de 15 minute, dispozitivul i-STAT Alinity TBI poate măsura nivelul seric al biomarkerilor de fază acută din leziunile traumatice cerebrale ușoare, UCH-L1 (ubiquitin carboxyl-terminal hydrolase L1) și GFAP (glial fibrillary acidic protein), identificând astfel precoce pacienţii cu risc crescut de a evolua nefavorabil. Având în vedere provocările diagnostice, terapeutice și implicaţiile pe termen lung ale leziunilor cerebrale, acest dispozitiv poate schimba practica clinică, fiind de mare ajutor în triajul pacienţilor la camera de gardă. Astfel, numărul de examinări imagistice tip computer tomograf pot fi reduse cu până la 40%, potrivit datelor publicate de compania Abbott Laboratories.

Etichete: prim ajutor traumatisme cerebrale markeri

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.