Newsflash
Știri

Primul bloc operator complet digitalizat și prima sală hibridă din România

de Dorina Novac - nov. 1 2022
Primul bloc operator complet digitalizat și prima sală hibridă din România

Spitalul Clinic Sanador a inaugurat marți, 1 noiembrie, primul bloc operator complet digitalizat și prima sală hibridă mobilă din România.

A fost deschisă și prima secție digitalizată de terapie intensivă pentru chirurgia cardiovasculară, în care fiecare pat are autonomie completă.

Primul bloc operator complet digitalizat SANADOR
Bloc operator complet digitalizat

Dotările cu echipamente și tehnologii de ultimă generație pentru noul bloc operator și noua secție de terapie intensivă marchează numeroase premiere absolute pentru România, inclusiv prin conceptul integrator de digitalizare completă.

Citește și: Primul transplant hepatic într-un spital privat din România

„Am creat prima sală hibridă mobilă din România pentru a susține desfășurarea unor intervenții complexe de chirurgie cardiacă, oferindu-le pacienților toate opțiunile de tratament disponibile, în același timp operator. Se adaugă și noua terapie intensivă pentru chirurgia cardiacă, în care pacienții se vor recupera rapid și în deplină siguranță”, a precizat dr. Doris Andronescu, director general Sanador.

Noul bloc operator, cu două săli de operație ultramoderne, și noua secție de terapie intensivă, cu 8 paturi, se adaugă celor deja existente la Spitalul Clinic Sanador, numărul sălilor de operație ajungând astfel la 12, în vreme ce numărul paturilor de terapie intensivă a crescut la 49.

Totodată, inaugurarea de astăzi este parte dintr-un proiect mult mai amplu, unic în România, de integrare digitală completă a întregului bloc operator, deja în plină desfășurare.

Noile spații au fost construite, amenajate, echipate și date în folosință în doar 8 luni, pe baza unei investiții totale de peste 6 milioane de euro.

intervenții hibride complexe

Ambele săli operatorii inaugurate la Spitalul Clinic Sanador sunt dotate cu mese operatorii radiotransparente, dintre care una este echipată cu blat de carbon, ceea ce-i asigură o radiotransparență totală, de 360 de grade.

Prima sala hibrida mobila SANADOR
Sală hibridă mobilă

Astfel, fiecare dintre cele două săli poate deveni o sală hibridă mobilă atunci când se folosește angiograful mobil Ziehm Vision RFD Hybrid Edition, cel mai avansat model de braț C mobil disponibil la acest moment în lume, introdus în premieră în România.

„Spre deosebire de sălile hibride fixe, în care angiograful tradițional ocupă locul principal și echipa operatorie trebuie să-și găsească locul în jurul acestui echipament, angiograful mobil achiziționat de Sanador, ultraperformant, ocupă puțin spațiu și poate fi mutat în funcție de nevoi, ceea ce permite efectuarea unor intervenții hibride complexe cu echipe chirurgicale extinse, în condițiile de bloc operator cu grad maxim de asepsie”, se arată într-un comunicat.

Intervențiile hibride presupun realizarea unor intervenții de chirurgie cardiacă și a unor proceduri de cardiologie intervențională, la același pacient, de aceeași echipă operatorie, în același timp operator, cu beneficii foarte mari pentru pacient.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe