Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Primul centru modular pentru copii cu afecțiuni grave, la Institutul Fundeni

Viața Medicală
Dorina Novac miercuri, 23 septembrie 2020, ora 15:38

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vizitat centrul modular pentru copii cu afecțiuni grave care va funcționa în cadrul Institutului Clinic Fundeni.

Potrivit unui comunicat de presă, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și secretarul de stat Andrei Baciu au evaluat, în această dimineață, stadiul în care se află organizarea primului centru modular pentru copii cu afecțiuni grave care va funcționa în cadrul Institutului Clinic Fundeni.

Institutul Clinic Fundeni
Sursă imagine: Institutul Clinic Fundeni

 

„Este un proiect pe care vrem să îl dezvoltăm, să îl extindem pentru tot ce înseamnă patologie sau internare de zi. IC Fundeni are 60 de paturi destinate internării de zi care vor fi relocate în noile spații modulare. Intenționăm ca, în cadrul proiectelor cu finanțare din  fonduri europene, să dezvoltăm alte 4 astfel de complexe cu 18 containere în care să fie relocate paturile destinate internării de zi”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății în timpul vizitei.

Acesta a mai precizat că în aceste complexe modulare, aflate în afara spitalului, se vor putea realiza tratamente, investigații, recoltări pentru testare COVID, precum și ecografii pentru copiii cu leucemie, transplant și alte afecțiuni grave.

Susra citată precizează că noua unitatea este în curs de obținere a autorizațiilor necesare pentru funcționare.

Etichete: centru modular institutul clinic fundeni leucemie

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.