Newsflash
Știri

Primul curs de inteligență artificială în medicină, la UFM „Grigore T. Popa” din Iași

de Florentina Ionescu - iul. 9 2020
Primul curs de inteligență artificială în medicină, la UFM „Grigore T. Popa” din Iași

Un lector al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași a anunțat recent că din toamnă, la această instituție va fi inclus un curs opțional despre inteligența artificială în medicină.

Potrivit dr. Alexandru Burlacu, medic primar cardiologie și lector la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, din toamna acestui an, la UMF Iași vor fi predați studenților primii pași în integrarea conceptului de Inteligență Artificială în Medicină.

curs inteligenta artificiala umf iasi

„Vom prezenta soluții de IA în diversele patologii medicale și vom facilita utilizarea conceptelor pentru viitoarele proiecte de cercetare ale studenților / viitorilor medici”, a scris dr. Alexandru Burlacu pe o rețea de socializare, alături de un link către un document ce arată oferta de cursuri opționale pentru anul universitar 2020-2021.

În document se arată că la UMF din Iași la anul de studiu MG 5 se va preda un curs opțional numit „Inteligența Artificială în Medicină–curs introductiv”, iar în același document sunt detaliate obiectivele cursului, tematica propusă și metodele de predare. Responsabilul de curs este Șef Lucrări dr. Alexandru Burlacu.

curs inteligenta artificiala


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe