Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Primul implant de stent graft din acest an, la IBCV Timișoara

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 13 ianuarie 2020, ora 10:52

O echipă internațională de medici a efectuat, la Institutul de Boli Cardiovasculare (IBCV) Timişoara, primul implant de stent graft din acest an. Pacientul, în vârstă de 56 de ani, fusese diagnosticat cu anevrism de aortă abdominală infrarenal.

Intervenţia chirurgicală a fost efectuată cu succes de către o echipă formată din chirurgi cardiaci, medici anestezişti, cardiologi intervenţionişti, echocardiografişti şi personal medical special, scrie Agerpres.

Bărbatul fusese operat anterior de colecist, eventraţie şi stenoză de arteră carotidă.

Potrivit șefului Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a Institutul de Boli Cardiovasculare Timişoara, prof. dr. Marian Gaşpar, echipa pe care o reprezintă doreşte să crească numărul de proceduri pe toate patologiile şi să reuşească deschiderea chirurgiei cardiace pediatrice, la Timişoara.Sursă imagine: Shutterstock

Etichete: implant interventie chirurgicala timisoara

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.