Newsflash
Știri

Primul medic român vaccinat împotriva COVID-19

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - dec. 18 2020
Primul medic român vaccinat împotriva COVID-19

Un medic român din Marea Britanie s-a vaccinat anti-COVID și a împărtășit experienţa sa pe o reţea de socializare, la 48 de ore de la vaccinare.

Prima doză din vaccinul Pfizer-BioNTech i-a fost administrată dr.
Corina Ichim, medic român care își desfășoară activitatea la Spitalul britanic Salford Royal, în 12 decembrie, la ora 11:00.

drCorinaIchim

Aceasta a explicat că nu a prezentat nicio reacţie adversă și a încurajat vaccinarea, aceasta fiind soluţia prin care se poate scădea rata de transmitere a SARS-CoV-2: „Sper să vă conving că merită consideraţie și să contrazic zvonurile mincinoase de campanie negativă. Vaccinul va fi cu adevărat eficient dacă îl facem cu toţii și ca să scădem incidenţa transmiterii virusului”.

Campania de vaccinare anti-COVID a fost demarată în
Maria Britanie încă din 8 decembrie. Este cea care a dat startul unui program naţional de vaccinare împotriva SARS-CoV-2, însă vaccinarea nu este obligatorie. Prima persoană căreia i s-a administrat vaccinul anti-COVID a fost Margaret Keenan, în ziua în care împlinea 91 de ani.

Campania a fost gândită pentru vaccinarea prioritară a
persoanelor cu vârste de peste 80 de ani, precum și a personalului din serviciul public de sănătate. Marea Britanie, potrivit surselor oficiale, a comandat 40 de milioane de doze de vaccin pentru 20 de milioane de persoane, fiind necesare două inoculări.

Autorităţile au asigurat populaţia că, în ciuda rapidităţii autorizării vaccinului, au fost aplicate cele mai înalte standarde internaţionale de siguranţă. Alături de Marea Britanie, atât SUA, cât și Canada au în desfășurare o campanie naţională de vaccinare anti-COVID.

Iar în urma presiunilor oficialilor germani, nemulţumiţi de faptul că nu pot începe vaccinarea, Agenţia Europeană pentru Medicamente a decis să devanseze cu o săptămână ședinţa la care ar urma să se aprobe vaccinul.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe