Newsflash
Știri

Primul pacient transportat cu elicopterul de pe heliportul SJU Bacău

de Dorina Novac - nov. 8 2022
Primul pacient transportat cu elicopterul de pe heliportul SJU Bacău

Luni, 7 noiembrie, a fost preluat primul pacient cu elicopterul SMURD de pe heliportul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău.

Este vorba de o femeie în vârstă de 77 ani, din comuna Mărgineni, care a suferit un infarct miocardic sever.

elicopter bacau

„O pacientă de 77 ani, din comuna Mărgineni, cu infarct miocardic sever, a fost preluată astăzi cu elicopterul, de pe heliportul SJU Bacău și transportată la Spitalul Clinic «C.I. Parhon» Iaşi, în vederea efectuării unei coronarografii și montarea de stent- intervenții specifice în astfel de cazuri”, au precizat, luni, reprezentanții Consiliului Județean (SC) Bacău.

Citește și: Doamnele de la SMURD, despre curaj și pasiune

Pacienta a ajuns la Spitalul Clinic „C.I. Parhon” din Iași în 20 minute pentru a primi tratament de specialitate, în acord cu complexitatea cazului.

Heliportul de la SJU Bacău face parte din proiectul de modernizare a Unităţii de Primiri Urgenţe finanţat din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional, scrie Agerpres.

Bugetul total al proiectului a fost de 13 milioane lei din care 4,7 milioane lei au fost fonduri europene, 1,9 milioane lei fonduri guvernamentale şi 6,7 milioane lei fonduri de la CJ Bacău.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe