Newsflash
Știri

Primul transplant pulmonar la Spitalul Sfânta Maria, de la începutul pandemiei

de Dorina Novac - oct. 4 2021
Primul transplant pulmonar la Spitalul Sfânta Maria, de la începutul pandemiei

După o pauză de mai bine de un an și jumătate, singurul centru autorizat pentru transplant pulmonar în România și-a reluat activitatea operatorie.

Echipa de medici de la Spitalul „Sfânta Maria” din Capitală a efectuat o operație extrem de complicată, care a durat mai bine de zece ore.

Spitalul Sfanta Maria

„La finalul unei operații maraton, care a durat mai bine de 10 ore și s-a încheiat cu succes în dimineața zilei de sâmbătă, prin eforturile reputatei echipe care se ocupă de transplant pulmonar la Spitalul Clinic „Sfanta Maria”- administrat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin ASSMB - Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, o femeie de 51 de ani, aflată în stare critică, a primit o nouă șansă la viață”, se arată într-un comunicat al ASSMB.

După încheierea procedurilor de listare pentru 7 pacienți (aprilie-iulie 2021), primul plămân compatibil a fost transplantat cu succes, în ciuda dificultății ridicate a operației, pacienta având un scor LAS (lung allocation score) de 49 și comorbidități imunologice complexe.

Potrivit echipei medicale, în prezent pacienta se află internată în secția ATI a Spitalul Clinic „Sfânta Maria” și are o evoluție lent pozitivă.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe