Newsflash
Știri

Procesul de admitere pentru asistenți medicali, simplificat

de Dorina Novac - iul. 20 2022
Procesul de admitere pentru asistenți medicali, simplificat

Academia Europeană pentru Asistenți Medicali lansează „Admiterea pe loc”, un eveniment creat special astfel încât să simplifice procesul de admitere pentru cei care vor să studieze asistența medicală.

Admiterea pe loc constă într-un interviu de 30 de minute structurat în două părți distincte.

asistenti medicali

„Prima parte a interviului este una introductivă, în care aplicantul se prezintă, vorbește despre motivația alegerii unei cariere în domeniul asistenței medicale și oferă exemple, experiențe personale care l-au condus la luarea acestei decizii. A doua parte a interviului constă într-un scenariu medical ce testează modul de reacție al aplicanților la o anumită situație ce impune suport pe partea de asistență medicală, precum și etica și conduita lor profesională”, se arată într-un comunicat.

Citește și: UMF Iași: Peste 2.200 de candidați s-au înscris la examenul de admitere

Pentru a se înscrie la „Admitere pe loc”, aplicanții trebuie să completeze formularul de pe site-ul Academiei: Admitere pe loc - Academia Europeană pentru Asistenți Medicali (nursing-academy.eu), iar mai apoi vor fi contactați pentru a li se programa interviul.

Interviurile se vor ține împreuna cu reprezentanți ai Academiei din aria de recrutare și din echipa academică, iar aplicanții pot opta pentru a susține interviul online, prin intermendiul platformelor digitale, sau fizic, la sediul Academiei.

Rezultatul interviului va fi oferit pe loc, în aceeași zi.

Aplicanții trebuie să îndeplinească aceleași condiții obligatorii ca la înscrierea clasica pentru admitere, să fi obținut minimum 7.50 la examenul de bacalaureat și să dețină cunoștințe de limba engleză la nivel B2.

Academia Europeană pentru Asistenți Medicali oferă o șansă unică celor interesati de studiul asistenței medicale, atât tinerilor absolvenți, cât și persoanelor care își doresc o reconversie profesională, oferindu-le o perspectivă diferită asupra învățării, un model de predare și pregătire tip 360, la cele mai înalte standarde, cu obiectivul de a forma nu doar asistenți medicali extrem de bine pregătiți și empatici, dar și lideri și „game-changers” în domeniu.

„La Academia Europeană pentru Asistenți Medicali ne propunem să redăm demnitatea profesiei de asistent medical prin transformarea asistenței medicale într-o meserie de viitor, cu impact pozitiv și real în viețile oamenilor. Evenimentul «Admitere pe loc» este o ocazie unică pentru aplicanții noștri de a demonstra, în 30 de minute, că sunt potriviți pentru a urma asistența medicală, o meserie nobilă care înglobează responsabilitate, demnitate, inteligență emoțională”, a declarat Dan Cârciumaru, manager Programe Educaționale în cadrul Academiei.

Academia Europeană pentru Asistenți Medicali este un proiect de anvergură pentru sistemul medical românesc, care oferă un program de licență de 3 ani, în limba engleză, cu specializarea de Asistent Medical Generalist, dezvoltat la inițiativa Rețelei de Sănătate Regina Maria, în parteneriat cu Coventry University din Marea Britanie.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe