Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Producătorii de medicamente cer revizuirea modului de calcul al taxei clawback

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 14 ianuarie 2020, ora 14:20

În cadrul unei dezbateri, reprezentanții producătorilor de medicamente au precizat că este necesară revizuirea modului de calcul al taxei clawback.

Producătorii de medicamente au susținut astăzi, în cadrul unei dezbateri, că au nevoie de un cadru legislativ, pentru ca actualizarea listei de medicamente compensate şi gratuite să se facă trimestrial sau semestrial. De asemenea, directorul executiv al Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM), Dan Zaharescu, a declarat că este necesară revizuirea modului de calcul al taxei clawback.
producatorii de medicamenteâ
Reprezentantul Asociației Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), Valentina Băicuianu, a afirmat că producătorii de medicamente generice susţin compensarea medicamentelor inovative, însă dacă medicamentele generice vor avea o taxă clawback diferenţiată faţă de cele inovative, scrie Agerpres.

„Noi susţinem compensarea medicamentelor inovative. Pacienţii români au nevoie de aceste medicamente, aşa cum au nevoie şi de medicamente generice şi biosimilare. Este nevoie însă ca această compensare a medicamentelor inovative care au fost aprobate prin raport de HTA (evaluarea tehnologiilor medicale) necondiţionat să nu mai fie finanţată din taxa clawback, pentru că noi, producătorii de medicamente generice, practic, cofinanţăm inovaţia. Acest lucru nu este sustenabil pe termen lung, mai ales că noi producem medicamente ieftine. Este nevoie de medicamente inovative”, a declarat Valentina Băicuianu.

Mai mult, reprezentantul APMGR spune că este nevoie ca medicamentele generice să aibă un clawback mult mai mic şi diferenţiat faţă de inovative.

La dezbatere au luat parte reprezentanţii Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) şi Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), informează sursa citată.

Sursă imagine: https://www.rawpixel.com/

Etichete: medicamente taxa clawback medicamente compensate

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.