Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Producția de Polidin a depășit etapa de laborator

Viața Medicală
Florentina Ionescu luni, 23 august 2021, ora 10:59

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” a făcut un anunț important referitor la Polidin.

Astfel, spun reprezentanții Institutului „ Cantacuzino”, reluarea producției de Polidin, unul dintre cele mai cunoscute medicamente de concepție românească, a depășit etapa de laborator.

anunt cantacuzino polidin3
Capsulele orodispersabile de tip ursuleț.

Specialiștii reamintesc că polidinul a apărut ca un concept românesc de înlocuire a Omnadinului (poate cel mai cunoscut imunomodulator din istorie) care era utilizat în anii dinaintea celui de-Al Doilea Război Mondial.

„În cadrul Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară «Cantacuzino» se află în desfășurare un proiect de cercetare-dezvoltare prin care se dorește dezvoltarea unui produs imunomodulator de tip Polidin, urmărindu-se punerea acestui produs pe piața de suplimente alimentare”, se arată în anunțul făcut pe o rețea de socializare.

În acest scop, s-a dezvoltat și modernizat procesul de fermentație bacteriană prin trecerea de la o tehnologie convențională (plăci Roux) la o tehnologie modernă, controlabilă (bioreactoare specializate). 

anunt cantacuzino polidin1
Reprezentarea fluxului tehnologic de obținere a unui imunomodulator de tip Polidin

Forma de administrare a Polidinului este dezvoltată pentru a obține capsule gelatinoase orodispersabile de tip ursuleț (POLIDIN –O) și spray nazal (POLIDIN-N).

„Prin schimbarea formei de administrare a Polidinului se dorește ca produsul să devină mai atractiv pentru un segment cât mai larg de populație (copii, adulți, vârstnici)”, spun experții din cadrul Institutului „Cantacuzino”.

Toate activitățile s-au desfășurat în Centrul Cercetare-Dezvoltare Tehnologică din Institut în cadrul unui proiect de cercetare-dezvoltare de tip PSCD (Plan Sectorial de Cercetare-Dezvoltare) al Ministerului Apărării Naționale (MApN). Vor continua testele clinice astfel încât Polidinul să fie repus pe piață și sub formă de medicament cu administrare injectabilă. 

anunt cantacuzino polidin2
Bioreactoare de capacitate 3,6L și 13L pentru fermentație bacteriană din Aria pilot

Etichete: polidin Institutul „Cantacuzino” Cantacuzino Institutul Cantacuzino Institut Cantacuzino medicamente capsule gelatinoase spray nazal

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.