Newsflash
Știri

Produs de decontaminare a fructelor și legumelor, lansat în România

de Dorina Novac - iun. 29 2020
Produs de decontaminare a fructelor și legumelor, lansat în România

O companie care are ca activitate extracția, procesarea și comercializarea de zeolit a lansat un produs pentru decontaminarea fructelor și legumelor.

Zeolites Group a lansat, miercuri, pe piața din România, un produs 100% natural – Doctor ZECO, bioabsorbant pentru decontaminarea fructelor și legumelor.

Zeco1

Potrivit reprezentanților companiei, produsul este obținut prin activarea clinoptilolitului din zeolit micronizat.

„Zeoliţii naturali se formează prin depunerea cenuşei vulcanice în lacuri cu apă sărată, sub o anumită presiune. Au o valoare extraordinară, prin numeroasele proprietăţi imprimate în principal de capacitatea de absorţie a microparticulelor – ceea ce înseamnă puterea de a curăţa mediul în care sunt folosiţi”, au precizat reprezentanții Zeolites Group.

Aceștia mai spun că, dintre zeoliţii naturali, cel de tip clinoptilolitic se remarcă prin puritatea şi proprietaţile sporite faţă de alte tipuri de zeoliţi. Iar pentru produsul Doctor ZECO, nicio parte a procesului tehnologic nu implică folosirea de substanțe chimice, ci doar procedee specifice până ce este adus la stadiul de „zeolit activat”.

„Contextul pandemic curent – și nu numai – ne determină să fim, în permanență, atenți cu siguranța și sănătatea noastră. Și din acest motiv venim în întâmpinarea familiilor din întreaga țară cu produsul Doctor ZECO, 100% natural, cu o utilitate demonstrată de studiile și cercetările din ultimii doi ani, în decontaminarea fructelor și legumelor de pesticidele care ne pot dăuna sănătății”, a declarat Daniel Agapie, directorul executiv al companiei.

Bioabsorbantul îndepărtează pesticidele, metalele grele și radioactive, murdăria, bacteriile și soluțiile cerate de pe suprafața fructelor și legumelor.

Zeco3

Pentru realizarea acestui produs, Zeolites Group a colaborat cu specialiști din cadrul următoarelor instituții:

  • Laboratorul de spectrometrie de masă, cromatografie și fizica ionilor;
  • Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare;
  • Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Chimico – Farmaceutică;
  • Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca;
  • Institutul Național de Sănătate Publică;
  • INCDO-INOE 2000 Filiala Institutului de Cercetări pentru Instrumentație Analitică;
  • Prof. univ. dr. Nicolae Hâncu – doctor în științe medicale, medic primar Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice.

În primele 12 luni de la lansare, compania vizează extinderea distribuției  la nivel național, în lanțurile importante de retail, dar și pe piața externă, cu prioritate în Uniunea Europeană, Rusia și în Țările Arabe din Golful Persic.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe