Newsflash
Știri

Prof. dr. Alexandru Rafila explică de ce în România nu a început studiul SOLIDARITY

de Florentina Ionescu - aug. 24 2020
Prof. dr. Alexandru Rafila explică de ce în România nu a început studiul SOLIDARITY

Studiul SOLIDARITY, pe care OMS îl desfășura în 40 de țări, pentru a analiza eficiența a patru scheme terapeutice aplicate la pacienții cu COVID-19, nu mai ajunge în România, scrie Mediafax.

Sursa citată amintește că în țara noastră, acest studiu nu a început nici acum, iar profesorul Alexandru Rafila a explicat că SOLIDARITY este reevaluat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Motivul: pentru că în multe țări incluse în acest studiu vor fi comparate doar două scheme de tratament și nu patru. SOLIDARITY a retras combinația lopinavir/ritonavir și a retras și hidroxiclorochina.

Alexandru Rafila

„OMS nu mai recomandă două dintre medicamentele care au fost folosite destul de larg în prima parte a acestei pandemii, mă refer la hidroxiclorochină şi la combinaţia de antivirale cunoscută sub numele de kaletra. Aceste două produse făceau parte din protocoalele terapeutice care trebuiau comparate”, a declarat prof. dr. Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, citat de Mediafax.

Odată cu retragerea lor, mai spune profesorul Alexandru Rafila, au rămas în discuţie doar două dintre medicamente, este vorba despre Remdesivir şi despre o formă de interferon, un imunomodulator antiviral.

„Din cauza asta, OMS-ul şi-a reevaluat poziţia şi aşteptăm decizia finală încât să putem să începem studiul cu cele două variante de tratament. Nu are legătură doar cu România, practic în momentul de faţă acest studiu clinic este reevaluat şi urmează în principiu să se desfăşoare în ţările care au rămas doar cu cele două scheme terapeutice pentru comparaţie”, a conchis reprezentantul României la OMS.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe