Newsflash
Știri

Prof. dr. Cătălina Poiană: „Medicii trebuie să fie alături de pacienți”

de Florentina Ionescu - apr. 3 2020
Prof. dr. Cătălina Poiană: „Medicii trebuie să fie alături de pacienți”

În contextul pandemiei de COVID-19, prof. dr. Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București (CMMB), face apel la protejarea medicilor și spune că medicii trebuie să fie alături de pacienții lor.

catalina poiana stire medici

Potrivit președintelui CMMB, nu trebuie să existe, în aceste momente, în țara noastră „o falie între societate și medicină sau o falie între noi, cadrele medicale”.

„Avem medici dedicați, oameni care au ales această profesie cu inima. Aud zilnic și strigăte după ajutor. Și medicii sunt oameni. Și spun răspicat: acum medicii trebuie să aibă grijă de sănătatea lor pentru a avea grijă de sănătatea celorlalți!”, a amintit prof. dr. Cătălina Poiană, ieri, pe pagina oficială.

Aceasta subliniază că, în acest context, medicii trebuie să fie alături de pacienți, dar medicii trebuie să fie protejați și mărturisește că nu este de acord cu medicii care își părăsesc locul de muncă fără preaviz, în aceste condiții.

Citește și: Colegiul Medicilor din Municipiul București face un apel la eficientizare și responsabilitate

Totodată, prof. dr. Cătălina Poiană punctează că acum, mai mult ca niciodată, în sistemul de sănătate este nevoie de o abordare corectă, strategică, privită pe toate dimensiunile:

„Dotare, acces la medicamente, finanțare, management, resursă umană, predictibilitate, circuite, reducerea birocrației: toate trebuie analizate de către decidenți rapid, astfel încât sistemul de sănătate să facă față cât mai bine și să fie sigur atât pentru pacienți, cât și pentru cadrele medicale în lupta cu această pandemie cu care ne confruntăm și care nu știm cât va dura – o lună, două, trei...”.


Notă autor:

Sursa foto: https://www.facebook.com/catalina.poiana.92/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe