Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Prof. dr. Cătălina Poiană: Trebuie să avem curajul să facem o reformă în sănătate

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 2 februarie 2021, ora 11:50

Preşedintele Colegiului Medicilor Bucureşti, Cătălina Poiană, a declarat luni că sistemul actual de asigură de sănătate trebuie restructurat.

Prof. dr. Cătălina Poiană a mai precizat, în cadrul unei dezbateri pe teme medicale, că trebuie să se facă o diferență clară între sistemul de asigurări de sănătate şi sistemul de asigurări sociale. Aceasta a vorbit și despre nevoia evaluării spitalelor din România.

Catalina Poiana
Sursă imagine: Cătălina Poiană/ Facebook

„Trebuie să acceptăm cu toţi că sistemul actual de asigurări de sănătate în România trebuie restructurat. Trebuie să facem o diferenţă clară între sistemul de asigurări de sănătate şi sistemul de asigurări sociale. Trebuie să acceptăm că este nevoie de finanţare reală acum”, a subliniat Cătălina Poiană.

Preşedintele Colegiului Medicilor Bucureşti a mai menționat că este nevoie de reformă în sănătate şi de o evaluare a fiecărui spital, mai ales în Bucureşti, unde unităţile sanitare au fost implicate în lupta cu noul coronavirus, scrie Agerpres.

„Fiecare dintre aceste spitale trebuie rapid evaluat şi făcute acele modificări la nivelul infrastructurii care pot să asigure în primul rând un act medical de calitate, siguranţa pacientului, dar în egală măsură şi a personalului medical. (...) În paralel cu această evaluare imediată şi cu măsuri care presupun siguranţa actului medical în spitalele din Bucureşti, cred că trebuie să avem curajul să facem o reformă în sănătate, o reformă adevărată în sănătate”, a adăugat medicul. 

Etichete: colegiul medicilor bucuresti asigurari de sanatate unitati sanitare reforma sanatate

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.