Newsflash
Știri

Prof. dr. Daniel Coriu a felicitat asociația „Dăruiește Viață”

de Florentina Ionescu - iul. 18 2022
Prof. dr. Daniel Coriu a felicitat asociația „Dăruiește Viață”

Medicul Daniel Coriu, director la Centrul de Hematologie și Transplant Medular de la Institutul Clinic Fundeni, a transmis recent un mesaj pentru Asociația „Dăruiește Viață”.

Etichetându-le pe fondatoare asociației „Dăruiește Viață”, Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, medicul Daniel Coriu, care este totodată președintele Colegiului Medicilor din România, a transmis un mesaj emoționant pe o rețea socială

„Felicitări Dăruiește Viață! Peste 10 ani de proiecte realizate în beneficiul pacienților, copii și adulți, cu boli hemato-oncologice. Ați fost acolo unde a fost nevoie de voi: Spitalul Clinic pentru Copii Louis Țurcanu din Timișoara, Spitalul Universitar de Urgență București, Institutul Clinic Fundeni, Spitalul de Copii Brașov, Spitalul Clinic de Urgență Elias, Spitalul Județean Piatra Neamț. Acum construiți cel mai modern spital de hemato-oncologie din România, pentru copiii noștri. Este gata de funcționare, iar cei care primesc un astfel de «cadou» au sarcina nobilă de a duce mai departe spiritul «Dăruiește Viață». Așa s-a construit și Ateneul Român, așa au construit oamenii vizionari istoria cea bună. Voi veți rămâne în istoria noastră, și sper că și autoritățile să înțeleagă corect gestul dumneavoastră, precum și gestul «dăruitorilor»”.

daniel coriu mesaj multumire

Totodată, medicul Daniel Coriu a dorit să vorbească și despre ce a făcut „Dăruiește Viață” pentru pacienții Institutului Fundeni, „a livrat la cheie compartimentele de transplant medular adulți și copii. Da, a fost integral munca voastră.” 

Fondatoarele „Dăruiește Viață”: 2020 ne-a arătat că ne putem reinventa 

„Noi, medicii institutului, am fost numai martori. Ați făcut cel mai modern laborator de diagnostic în leucemii: laborator de imunofenotipare, citogenetică și FISH, de secvențiere de înaltă performanță. Mii de pacienți sunt ajutați de aceste echipamente. Apoi, noi am vrut să facem mai mult pentru pacienții noștri cu leucemie acută, și am dorit să facem camere sterile. «Dăruiește Viață» a venit cu planul și cu un milion de euro. Însă, din păcate, clădirea noastră are risc seismic clasa a doua, și nu am mai primit aprobare să mergem mai departe. Noi suntem tot acolo, în aceeași clădire veche, cu risc seismic și facem tot ce putem să protejăm pacienții de infecții fatale. Da, în România, rata de deces în Leucemia Acută este în jur de 60-70%, cu mult peste ceea ce este în țările din Europa și din America, iar prima cauză de mortalitate este infecția. Deși avem o echipă excelentă, medici și asistente excepționale, pacienții imunodeprimați nu pot fi protejați în aceste clădiri învechite. Mă bucur că pentru copii a apărut această șansă, șansa de a-i ajuta voi, și sper de asemenea, că și pentru pacienții noștri vor veni vremuri mai bune, vremuri care să le dăruiască viață.”, a conchis prof. dr. Daniel Coriu. 

Fondatoarele „Dăruiește Viață”, desemnate „Person of the Year – Romania” 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe