Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Prof. dr. Daniel Coriu, ales noul președinte al Colegiului Medicilor din România

Viața Medicală
Dr. Roxana DUMITRIU vineri, 23 octombrie 2020, ora 15:26

În urma voturilor acordate de Consiliul Național al Colegiului Medicilor din România (CMR), prof. dr. Daniel Coriu,a fost ales președinte. De asemenea, în cadrul ședinței de astăzi, 23 octombrie, au fost stabiliți și membrii biroului executiv.

Prof. dr. Daniel Coriu este directorul Centrului de Hematologie și Transplant Medular de la Institutul Clinic Fundeni și șeful Disciplinei Hematologie Fundeni, Departament 8, Facultatea de Medicina Generală de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”.

Potrivit surselor, prof. dr. Coriu a obținut 31 de voturi, iar președintele în exercițiu, dr. Gheorghe Borcean a obținut un număr de 18 voturi. 

prof.dr.Coriu

De asemenea, a fost desemnat și noul birou executiv format din: dr. Valeria Herdea (vicepreședinte, coordonator al Departamentului Economico-Social), dr. Călin Bumbuluț (vicepreședinte, coordonator al Departamentului profesional – științific și învățământ), dr Borcean Ghiță (vicepreședinte, coordonator al Departamentului de Jurisdicție profesională) și dr. Gindrovel Dumitra (secretar general, coordonator al departamentului de avizări). 

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, prof. dr. Daniel Coriu, noul președinte CMR, a subliniat faptul că va lupta pentru medicii din România, greu încercați și de multe ori neînțeleși, iar sănătatea acestora va fi pusă pe primul loc:

„Suntem munciți, luptăm cu stresul prelungit, suntem uneori greu înțeleși, dar suntem învingători. Luptăm până la sfârșitul suferinței și apoi ne întoarcem și o luăm de la capăt. Așa am înțeles să lupt și pentru proiectul medicilor, ca pentru pacienții mei. Pacientul Colegiul Medicilor.  Un pacient de elită, dar foarte bolnav. Bolnav în primul rând de imobilitate, de resemnare, de lipsa de curaj. Suntem învingători și numai daca schimbăm aceasta viziune. Vom începe schimbarea in primul rând de la legislație,Legea Sănătății,Legea Medicului. Vom avea grija ca medicii noștri să fie ajutați când sunt la rândul lor bolnavi si vom verifica ca acest lucru se întâmplă. Corpul profesional trebuie in primul rând sa fie sănătos, apoi vor urma si celelalte victorii”.

 

Sursă foto: https://www.facebook.com/profile.php?id=100010204387326

Etichete: președinte colegiul medicilor din România prof. dr. Daniel Coriu

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.