Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Prof. dr. Doina Azoicăi: „Aproape 800 de cazuri într-o zi reprezintă un semnal de atenție”

Viața Medicală
Florentina Ionescu joi, 16 iulie 2020, ora 13:57

Preşedintele Societăţii Române de Epidemiologie, prof. dr. Doina Azoicăi, a avut o intervenție telefonică la un post de televiziune și a vorbit despre importanța purtării măștii de protecție în contextul epidemiologic actual.

Prof. dr. Doina Azoicăi a amintit la Digi 24 că există numeroase studii care arată cât de eficientă este masca de protecție în contextul COVID-19:

„Este dovedit. Nu știu ce argumente ar putea aduce în plus, față de argumentele studiilor care au fost făcute de diverse grupuri din lume de cercetători, cum că masca este o metodă care poate să reducă foarte mult riscul acesta de transmitere a virusului”.

doina azoicai2
Prof. dr. Doina Azoicăi, alături de prof. dr. Alexandru Rafilia, noiembrie 2019

 

Totodată, președintele Societăţii Române de Epidemiologie (SRE) a subliniat că insistă asupra faptului că distanțarea fizică poate să mai reducă din numărul foarte mare de cazuri de infecție cu coronavirus, precizând că astăzi au fost înregistrate aproape 800 de cazuri noi de COVID-19 pe teritoriul țării noastre.

„Iată, 770, aproape 800 de cazuri într-o zi reprezintă un semnal de atenție – nu neapărat de alarmă – pentru că din aceste aproape 800 de cazuri, o parte sunt pasibile de a ajunge în terapie intensivă. Și dacă ne luăm după declarațiile Societății de Anestezie, din cei internați în terapie intensivă, 45% au un sfârșit nefericit, deci evoluează spre deces. Nu ne dorim să se întâmple acest lucru în continuare”, a adăugat dr. Doina Azoicăi la același post de televiziune.

Etichete: doina azoicai societatea romana de epidemiologie COVID-19 pandemie de COVID-19 pacienti cu COVID-19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.