Newsflash
Știri

Prof. dr. Vlad Ciurea, semnal de alarmă pentru părinți: „Dați mai multă atenție copiilor!”

de Florentina Ionescu - aug. 1 2022
Prof. dr. Vlad Ciurea, semnal de alarmă pentru părinți: „Dați mai multă atenție copiilor!”

Zilele trecute, profesorul doctor Alexandru Vlad Ciurea, medic neurochirurg, a scris despre riscurile la care se supun tinerii care consumă de la vârste tot mai fragede substanțe psihoactive.

El a tras un semnal de alarmă pentru părinți, amintind problemele care pot fi declanșate de aceste substanțe.

„Chiar astăzi, de Ziua Internațională a prieteniei (postare din 30 iulie – n.red.), citesc un studiu despre riscurile la care se supun tinerii care consumă de la vârste tot mai fragede substanțe psihoactive. Aceste substanțe distrug neuronii și duc la probleme grave, la boli psihiatrice. Există cel puțin un motiv pentru care tinerii recurg la aceste substanțe extrem de nocive pentru creier: singurătatea.

De aceea menționam Ziua prieteniei. Tinerii nu mai sunt uniți de chestiuni care ne uneau pe noi, decât în foarte mică măsură. Fac puțin sport, tabere sunt destul de puține, practica este de multe ori doar pe hârtie. Adică acele activități de grup care dezvoltă prietenii, care formează sentimentul de camaraderie.”, a scris prof. dr. Ciurea pe pagina sa oficială de Facebook.

Vlad Ciurea

El se întreabă de ce s-a ajuns aici și de ce tinerii nu mai sunt uniți de anumite lucruri. Tehnologia e un răspuns, afirmă doctorul neurochirurg. 

Prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea primește titlul de Doctor Honoris Causa din partea ULBS 

„Internetul a creat lumi virtuale, care au înlocuit parțial lumea reală. Tinerii noștri sunt atenți la jocuri și nu la competiții reale, sunt atenți la diverse canale de streaming și nu la dezbateri sau la muzică reală, sunt atenți la personaje și nu la persoane. Trag un semnal de alarmă pentru părinți: dați mai multă atenție copiilor! Au nevoie de dumneavoastră, chiar dacă nu o spun.

Concluzia medicului este că trebuie să ne gândim la copii nu doar din perspectivă personală, subiectivă, ci și la faptul că ei reprezintă viitorul acestei țări și al acestui popor.

„Dincolo de toate acestea, ei merită să fie fericiți și, mai ales, să fie iubiți. Pentru că ei nu fac decât să umple goluri. Și fac asta cu ce e la îndemână! Recomandarea mea e să le fiți la îndemână și să le fiți prieteni, să-i încurajați să trăiască real, nu virtual și nu ajutați de diverse substanțe toxice.”, a conchis profesorul Ciurea.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe