Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Prof. Rafila: în UE sunt anual 700.000 de infecţii asociate asistenţei medicale

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 31 iulie 2020, ora 13:31

Prof. dr. Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, a explicat ieri într-o conferință de presă că abuzul de antibiotice şi dozajul necorespunzător generează rezistenţă.

Dr. Alexandru Rafila a punctat că în următorii 30 de ani rezistența la antibiotice ar putea deveni principala ameninţare la adresa omului. El a precizat, totodată, că „Suntem, practic, într-o luptă permanentă cu diverse microorganisme ca să putem să supravieţuim”, potrivit AGERPRES.

alexandru rafila

Lupta împotriva antibiorezistenţei presupune un efort financiar uriaş, a ținut să precizeze președintele Societății Române de Microbiologie.

„În UE, în fiecare an, avem 700.000 de infecţii asociate asistenţei medicale, avem 35.000 de decese din cauza acestui lucru. (...) Trebuie să evităm infecţiile sistemice cu germeni multirezistenţi şi, în acest fel, costurile îngrijirilor de sănătate vor scădea şi vom evita ca aceşti germeni multirezistenţi să ajungă în mediul comunitar şi să devină cauza infecţiilor banale”, a declarat profesorul Alexandru Rafila, potrivit sursei citate.

Etichete: Alexandru Rafila rezistenta la antibiotice germeni antibiotice consum antibiotice administrare antibiotice

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.