Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Profesorul Florin Mihălţan, noul președinte al ENSP

Viața Medicală
Dorina Novac vineri, 15 iulie 2022

Reţeaua Europeană pentru Prevenirea Fumatului și Consumului de Tutun (ENSP) și-a ales noul președinte în persoana prof. dr. Florin Dumitru Mihălţan.

Alegerea acestuia a avut loc în cadrul celei de-a șaptea Conferinţe Europene pentru Controlul Tutunului, din 6-8 iulie 2022. Florin Mihălţan este medic primar pneumolog la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, profesor și șeful Departamentului de Pneumologie (II) la UMF „Carol Davila” București și fost președinte al Societăţii Române de Pneumologie. 

mihaltan portret color

Pe plan extern, experienţa sa se extinde la: reprezentant GOLD (Iniţiativa globală pentru boala pulmonară obstructivă cronică) și GINA naţional (Iniţiativa globală pentru astm), membru în Consiliul SPLF – Societatea Francofonă de Pneumologie (2016-2021) și membru al ERS (Societatea Europeană de Respiraţie), ATS (Societatea Americană Toracică), CHEST (Colegiul American al Medicilor Toracici) și OGP (Societatea Austriacă de Pneumologie). De asemenea, din 2016 este membru al Consiliului de Administraţie al ENSP și a promovat lupta împotriva tutunului în România.

În noua sa calitate, cea de președinte al reţelei ENSP, profesorul Mihălţan a precizat că va continua lupta împotriva tutunului, ENSP având un obiectiv clar, să pună capăt consumului de tutun în Europa: „Împreună cu marea familie ENSP vom reuși, în ciuda opoziţiei puternice din partea industriei tutunului. Sănătatea europenilor e mai importantă decât profitul industriei tutunului. Vă așteptăm pe toţi să veniţi alături de noi, pentru a ne proteja copiii de efectele devastatoare ale consumului de tutun”.

ENSP este cea mai mare reţea de control al tutunului din Europa și reunește 80 de organizaţii și coaliţii naţionale din 36 de ţări europene.

Etichete: ENSP florin mihaltan stopare fumat industria tutunului

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC