Newsflash
Știri

Profesorul Florin Mihălţan, noul președinte al ENSP

de Dorina Novac - iul. 15 2022
Profesorul Florin Mihălţan, noul președinte al ENSP

Reţeaua Europeană pentru Prevenirea Fumatului și Consumului de Tutun (ENSP) și-a ales noul președinte în persoana prof. dr. Florin Dumitru Mihălţan.

Alegerea acestuia a avut loc în cadrul celei de-a șaptea Conferinţe Europene pentru Controlul Tutunului, din 6-8 iulie 2022. Florin Mihălţan este medic primar pneumolog la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, profesor și șeful Departamentului de Pneumologie (II) la UMF „Carol Davila” București și fost președinte al Societăţii Române de Pneumologie. 

mihaltan portret color

Pe plan extern, experienţa sa se extinde la: reprezentant GOLD (Iniţiativa globală pentru boala pulmonară obstructivă cronică) și GINA naţional (Iniţiativa globală pentru astm), membru în Consiliul SPLF – Societatea Francofonă de Pneumologie (2016-2021) și membru al ERS (Societatea Europeană de Respiraţie), ATS (Societatea Americană Toracică), CHEST (Colegiul American al Medicilor Toracici) și OGP (Societatea Austriacă de Pneumologie). De asemenea, din 2016 este membru al Consiliului de Administraţie al ENSP și a promovat lupta împotriva tutunului în România.

În noua sa calitate, cea de președinte al reţelei ENSP, profesorul Mihălţan a precizat că va continua lupta împotriva tutunului, ENSP având un obiectiv clar, să pună capăt consumului de tutun în Europa: „Împreună cu marea familie ENSP vom reuși, în ciuda opoziţiei puternice din partea industriei tutunului. Sănătatea europenilor e mai importantă decât profitul industriei tutunului. Vă așteptăm pe toţi să veniţi alături de noi, pentru a ne proteja copiii de efectele devastatoare ale consumului de tutun”.

ENSP este cea mai mare reţea de control al tutunului din Europa și reunește 80 de organizaţii și coaliţii naţionale din 36 de ţări europene.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe