Newsflash
Știri

Program de formare în economia sănătății la UMF „Carol Davila”

de Florentina Ionescu - iul. 30 2021
Program de formare în economia sănătății la UMF „Carol Davila”

Reprezentanții UMF „Carol Davila” din București au anunțat lansarea unui program postuniversitar de formare în economia sănătății, numit Healthesis.

Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” derulează în perioada aprilie 2021 – decembrie 2023 proiectul „Program postuniversitar de formare în economia sănătății [HEALTHESIS]”, se arată într-un comunicat de presă al instituției de învățământ. 

UMF Carol Davila

Proiectul este cofinanțat prin Fondul Social European, Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 4: Incluziunea socială şi combaterea sărăciei, Operațiunea: Creșterea accesului la servicii accesibile, durabile și de înaltă calitate, inclusiv asistență medicală și servicii sociale de interes general.

Proiectul se desfășoară pe o perioadă de 32 de luni și are o valoare totală de 14.465.754,19 de lei, din care 14.176.439,13 de lei reprezintă finanțare nerambursabilă, echivalentă cu 98% din valoarea totală eligibilă aprobată, potrivit sursei citate.

„Obiectivul general al proiectului îl reprezintă Dezvoltarea în premieră în România a unui program postuniversitar în domeniul economiei sănătății care să răspundă necesităților prezente de formare a specialiștilor și decidenților din domeniul sănătății, program care să constituie baza introducerii principiilor de cost-eficiență în intervențiile din domeniul sănătății prin crearea unui sistem de indicatori de performanță pentru activitățile din sistemul medical”, spun inițiatorii proiectului.

Principalele rezultate vizate prin implementarea activităților proiectului:

  • 160 de persoane care beneficiază de formare/ schimb de bune practici etc., din care 140 persoane din sectorul medical și 20 persoane din sectorul educațional; 1 instrument/procedura/ mecanism;
  • 140 de persoane care și-au îmbunătățit nivelul de calificare/ certificate urmare a sprijinului primit, din care 120 persoane din sectorul medical și 20 de persoane din sectorul educațional;
  • 1 instrument/ procedură/ mecanism etc. validate și utilizate în furnizarea serviciilor, din care din sectorul educațional.

Grupul țintă este format din:

  • 20 persoane ce îndeplinesc cumulativ condițiile:
  1. a) să fie absolvenți din învățământul superior cu diplomă de licență;
  2. b) să fie angajați în Universități publice de Medicină și Farmacie.
  • 140 persoane, personal din autorități publice/ implicat în furnizarea de servicii medicale/ specialiști implicați în furnizarea de servicii medicale/ implicat în furnizarea de servicii conexe actului medical ce îndeplinesc cumulativ condițiile:
  1. a) să fie absolvenți din învățământul superior cu diplomă de licență
  2. b) să fie angajați într-o instituție publică (ex. spital public, institut de sănătate publică, institut sau instituție medicală, minister, etc.) din domeniul sănătății și domenii conexe.

Proiectul „Program postuniversitar de formare în economia sănătății [HEALTHESIS]” este implementat de Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș și cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe