Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Program de instruire pentru asistenţii medicali

Viața Medicală
Dr. Alexandru TRIFAN vineri, 13 aprilie 2012
            Recent, a fost prezentat presei Programul de instruire în tehnologia informaţiei a asistenţilor medicali, în contextul informatizării sistemului sanitar. Cu acest prilej a fost lansată seria de opt conferinţe regionale din cadrul campaniei de informare şi conştientizare în vederea atitudinii sociale şi stereotipiilor faţă de grupurile vulnerabile. Acestea au drept obiectiv principal combaterea discriminării atât la locul de muncă, între angajaţii din sectorul sanitar, cât şi faţă de beneficiarii serviciilor furnizate prin sistemul de sănătate. La conferinţa de presă au participat dnele Vergilia Florea, manager de proiect, Viorica Toporan, vicepreşedintă a Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR), Laura Grünberg, autoarea Manualului de bune practici pentru combaterea discriminării în sistemul sanitar, Ilona Voicu, expert şi dnii Emil Buliga, vicepreşedinte OAMGMAMR, Tiberiu Stăvăruş, coordonator campanie şi Sever Alexandru, secretar general al OAMGMAMR.
            Dna Vergilia Florea a făcut prezentarea generală a proiectului. Obiectivul general al acestuia îl constituie creşterea adaptabilităţii şi competitivităţii personalului din sectorul sanitar prin participarea la cursuri de instruire şi de certificare a competenţelor şi la schimburi de experienţă transnaţionale, facilitându-se astfel dezvoltarea competenţelor angajaţilor din sectorul sanitar, în concordanţă cu aspiraţiile profesionale şi cu piaţa muncii. Grupul ţintă al proiectului este format din 4.000 de persoane (din care 3.000 de femei), angajate în sectorul sanitar din toate regiunile de dezvoltare ale ţării, ce vor avea acces egal la activităţile propuse în cadrul proiectului.
            Obiectivele proiectului sunt: participarea a 4.000 de angajaţi din sectorul sanitar (asistenţi medicali generalişti, moaşe, asistenţi medicali de farmacie, opticieni medicali, tehnicieni dentari, tehnicieni de aparatură medicală), din care cel puţin 3.000 de femei, la cursuri de instruire şi de certificare a competenţelor obţinerea certificatului ECDL Start sau echivalent de către 3.200 de angajaţi din sectorul sanitar (80% din cursanţi) organizarea a 143 de cursuri de instruire desfăşurarea a două parteneriate transnaţionale cu asociaţii profesionale de anvergură din UE, pentru facilitarea desfăşurării schimburilor de experienţă participarea a 60 de specialişti români din sectorul sanitar la schimburi de experienţă în străinătate, pentru învăţarea unor metode noi de lucru şi adaptabilitatea la modelele de bună practică europene organizarea de conferinţe la nivel regional, în cadrul campaniei de informare şi conştientizare pentru combaterea discriminării şi promovarea egalităţii de şanse elaborarea unui studiu de identificare a modelelor europene pentru îmbunătăţirea adaptabilităţii angajaţilor din sectorul sanitar.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.