Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Program de recuperare a vârstnicilor care au avut COVID, la Spitalul Parhon din Iași

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 22 martie 2021, ora 17:28

În Secția de Geriatrie de la Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” din Iași, pacienții vârstnici care au trecut prin infecția cu SARS-CoV-2 și au rămas cu sechele după vindecare pot beneficia de un program de recuperare.

Potrivit șefei Secţiei de Geriatrie de la Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” din Iaşi, prof. dr. Ioana Dana Alexa, programul este dedicat persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani, care au trecut prin boală în urmă cu cel puţin trei luni, scrie Agerpres.

Spitalul Parhon
Sursă imagine: Spitalul Clinic Dr. C I Parhon, Iași// Facebook

„Încercăm să venim în ajutorul pacientului vârstnic care a trecut prin boală şi care necesită, din cauza vârstei înaintate, a bolilor concomitente şi a gradului de fragilitate, o recuperare activă a funcţiilor complete. Mulţi nu rămân doar cu sechele respiratorii, ci şi cu o evoluţie nedorită a celorlalte patologii cardiovasculare, reumatismale, neurologice”, a precizat prof. dr. Ioana Dana Alexa.

De recuperarea pacientului vârstnic care a trecut prin boală se va ocupa întreg colectivul clinicii, iar recuperarea respiratorie va fi făcută cu ajutorul unui kinetoterapeut voluntar.

Sursa citată precizează că prin această recuperare a pacienţilor COVID se doreşte şi o revenire la parametri normali ai secţiei.

Șefa Secţiei de Geriatrie de la Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” din Iaşi a subliniat că capacitatea actuală pentru recuperarea vârstnicilor este de 20 de paturi, fiind deja internați primii pacienți.

Aceasta a mai menționat că vârstnicii pot începe programul de recuperare în baza unei programări făcute în Ambulatoriul de Medicină Internă 2 - Geriatrie. Atunci când ajung la spital trebuie să aibă la ei un bilet de trimitere de la medicul de familie, cardul de sănătate, precum şi o dovadă a trecerii prin boală, a vaccinării sau un test negativ.

„În afara problemelor respiratorii am observat că avem pacienţi care suferă şi de anxietate şi atacuri de panică dupa boală. (...) Dacă suferă de numeroase episoade de panică şi anxietate se modifică sever şi evoluţia altor patologii - cardiovasculare, neurologice, cognitive, deci suferă inclusiv o scădere a capacităţilor cognitive ca urmare a trecerii prin boală”, a mai spus şefa Secţiei de Geriatrie.

Etichete: pacienti varstnici infectia cu SARS-CoV-2 program de recuperare

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.