Newsflash
Știri

Program-suport pentru pacienţii cu psoriazis

de Cristina GHIOCA - oct. 28 2022
Program-suport pentru pacienţii cu psoriazis

Persoanele cu forme severe de psoriazis aflate sub tratament sistemic au la dispoziţie un nou program care are ca scop creșterea calităţii vieţii acestora, dar și a aderenţei la tratament.

psoriasis-g358e5403a_1280Societatea Română de Dermatologie (SRD), în parteneriat cu asociaţiile de pacienţi și companiile farma au lansat programul de suport PARTENER. Anunţul a fost făcut în cadrul unei conferinţe de presă organizate marţi, în contextul Zilei mondiale de luptă împotriva psoriazisului, marcată anual la 29 octombrie.

„PARTENER este destinat tuturor pacienţilor cu forme severe de psoriazis aflaţi în terapie convenţională sau biologică. Programul este primul la nivelul acesta, [centrat] pe toate terapiile”, a arătat dr. Alin Nicolescu, secretarul general al SRD.

Până în prezent, peste 700 de persoane s-au înscris în acest program. Înscrierea se face prin completarea unui formular care se găsește în cabinetele medicilor specialiști sau pe site-ul SRD.

Pe pagina de internet destinată programului există și un call center, unde pacienţii pot suna pentru a pune întrebări despre afecţiunea de care suferă, pot afla din ce farmacii își pot procura tratamentele și pot fi ajutaţi să se programeze la anumite analize.

Mai bine pentru bolnavi

Iniţiatorii programului își doresc ca prin intermediul lui calitatea vieţii pacienţilor cu psoriazis să crească, dar și să îi ajute pe aceștia să accepte terapiile pe care trebuie să le urmeze, îmbunătăţind astfel și aderenţa la tratament.

„Știu că există o temere în ceea ce privește efectele secundare ale terapiilor biologice, dar în cadrul programului naţional pacienţii sunt strict monitorizaţi tocmai pentru a preveni apariţia acestora. Evaluarea se face la început lunar, apoi la trei luni, iar apoi din șase în șase luni. Așa că noi, ca pacienţi, nu avem nicio scuză pentru a nu merge la medic și pentru a găsi cea mai bună terapie pentru noi”, a subliniat Rozalina Lepădatu, pacientă cu psoriazis și președinta Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune.

În prezent, în România există și sunt decontate toate terapiile aprobate la nivel internaţional pentru gestionarea psoriazisului, a adăugat conf. dr. Magda Constantin, trezorierul SRD. În acest context, a amintit specialista, este foarte important ca pacientul să fie privit în totalitate, iar tratamentul să fie individualizat, în funcţie de profilul și afecţiunile acestuia.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe