Newsflash
Știri

Program: teste Babeș-Papanicolau gratuite, pentru femeile din sectorul 1

de Florentina Ionescu - aug. 20 2020
Program: teste Babeș-Papanicolau gratuite, pentru femeile din sectorul 1

Începând de astăzi, Complexul Multifuncțional Caraiman anunță că efectuează gratuit, pentru femeile din această zonă a Capitalei, testul Babeș-Papanicolau și examenul secreției vaginale.

Intervalul de recoltare este zilnic, de luni până vineri, iar programările se pot face la numărul de telefon 021.2244073, se arată într-un comunicat remis redacției.

test babes papanicolau femei sector 1 gratuit

În acest program sunt incluse persoanele de sex feminin din sectorul 1, care au peste 25 de ani, indiferent de calitatea de asigurat, care nu au un diagnostic confirmat de cancer de col uterin, asimptomatice sau fără antecedente sugestive pentru patologia de cancer de col uterin.

Testarea în cadrul programului se va opri la femeile care au împlinit vârsta de 64 de ani, numai dacă acestea au ultimele trei frotiuri cervicale Babeș-Papanicolau normale.

„Obiectivul principal al programului de screening pentru cancerul de col uterin al Complexului Multifuncțional Caraiman este reducerea incidenței formelor invazive ale cancerului de col uterin precum și a mortalității specifice prin cancer de col”, se precizează în comunicatul Primăriei Sectorului 1.

În ceea ce privește obiectivele programului, ele se pliază pe cele ale Programului Național de screening pentru cancerul de col uterin, spun reprezentanții acestei instituții:

  • Depistarea cancerului de col uterin în stadii precoce;
  • Îndrumarea pacientelor cu leziuni precursoare sau incipiente către servicii medicale specializate de diagnostic și tratament;
  • Creșterea gradului de informare a populației feminine de la nivelul comunității sectorului 1 pentru utilizarea serviciilor de screening ca metodă de depistare precoce a cancerului de col uterin la persoanele asimptomatice.

Screeningul constă în testarea prin metoda frotiului cervical Babeș-Papanicolau a populației feminine din grupa de vârstă 25-64 de ani.


Notă autor:

Sursa foto: pixabay.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe