Newsflash
Știri

Proiect cu finanțare europeană, finalizat la Spitalul „Victor Gomoiu”

de Dorina Novac - iun. 29 2021
Proiect cu finanțare europeană, finalizat la Spitalul „Victor Gomoiu”

Un proiectul în valoare de peste 5 milioane de lei, cu finanțare europeană, a fost finalizat cu succes de Spitalul Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu”, informează ASSMB.

Spitalul „Victor Gomoiu” 1
Sursă imagine: ASSMB - Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București //Facebook

„La finalul săptămânii trecute, la Spitalul Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu - administrat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin ASSMB - Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București -, a avut loc vizita de monitorizare finală a unui proiect deosebit de important, cu finanțare europeană, care vizează îmbunătățirea nivelului de competențe a peste 440 de profesioniști din sistemul sanitar implicați în prevenirea, diagnosticarea precoce și tratarea bolilor rare la copii”, transmite sursa citată.

Valoarea totală a proiectului, implementat de Spitalul Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu” împreună cu Asociația PartNET – Parteneriat pentru Dezvoltare Durabilă, a fost de 5,21 milioane de lei, din care 85% reprezintă finanțarea nerambursabilă din Fondul Social European, prin POCU – Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, iar 15% este cofinanțarea asigurată din bigetul local al Municipiului București.

proiect ASSMB

„Și în cazul Spitalului Gomoiu, ca și în cel al altor unități sanitare pe care le administrăm, prioritatea noastră este folosirea la maximum a resurselor disponibile prin programele operaționale, precum și a celor din viitorul PNRR, pentru a putea asigura bucureștenilor accesul la servicii medicale de un nivel cât mai înalt”, a declarat Vasile Apostol, director general ASSMB.

În cadrul proiectului, care s-a derulat în perioada decembrie 2017-iunie 2021, în diverse localități din țară au avut loc evenimente de informare, selecție și recrutare grup-țintă, în urma cărora au fost recrutați, în total, 203 de medici specialiști și medici de familie, respectiv 240 asistenți medicali.

Spitalul „Victor Gomoiu”

În urma desfășurării cursurilor de formare profesională, 403 specialiști din domeniul medical au beneficiat de formare, respectiv: 240 asistenți medicali, 139 medici specialiști din spitale și 24 medici de familie.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe