Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Proiect european: SCJU Târgu Mureş achiziționează echipamente performante

Viața Medicală
L. Budin joi, 10 martie 2022, ora 11:47

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş a achiziţionat echipamente medicale performante, într-un proiect european de gestionare a crizei COVID-19 în valoare de 44,2 milioane de lei.

Lista investiţiilor Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a fost completată cu echipamente performante, din Programul Operaţional Infrastructură Mare - POIM, în perioada 2020-2022.

cercetare-covid-farma

În calitate de beneficiar al proiectului «Consolidarea capacităţii de gestionare a crizei sanitare COVID-19 în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş» (...) Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a achiziţionat, pe lângă aparatura performantă, şi materiale de protecţie, reactivi, dezinfectanţi şi materiale sanitare. Valoarea totală a achiziţiilor în cadrul acestui proiect este de aproximativ 13 milioane de lei, până în luna februarie 2022, din care 6 milioane lei în echipamente”, a precizat SCJU Târgu Mureş, într-un comunicat de presă preluat de Agerpres.

Proiectul urmăreşte creşterea capacităţii de gestionare a crizei sanitare COVID-19 prin asigurarea răspunsului eficient și în timp util din partea SCJU Târgu Mureş, începând cu testarea şi terminând cu echiparea personalului.

Între obiectivele proiectului se număr realizarea testărilor prin metoda RT-PCR pentru depistarea timpurie a cazurilor infectate cu virusul SARS-CoV-2, cu ajutorul echipamentelor medicale care permit efectuarea testelor de detecţie a coronavirusului prin tehnică moleculară şi a sistemelor de extracţie automată a AND şi ARN.

Personalul sanitar încadrat fără concurs în timpul stării de alertă rămâne pe post

Un alt obiectiv este dotarea suplimentară a unităţii sanitare cu echipamente de protecţie, de triaj, de decontaminare pentru prevenirea infectării personalului medico-sanitar şi auxiliar. 

Printre obiective mai figurează asigurarea materialelor sanitare specifice pentru monitorizarea şi tratamentul pacienţilor critici în secţiile/compartimentele ATI, asigurarea unor cantităţi suficiente de produse antiseptice si dezinfectanţi şi asigurarea protecţiei personalului medico-sanitar şi auxiliar. 

Proiectul este implementat până la sfârşitul acestui an, iar valoarea lui totală este de 44.293.575,93 lei.

Formularul de Localizare a Pasagerului, în vigoare până la abrogarea legislaţiei

Etichete: scju targu mures achizitii prin proiect european echipamente performante gestionare pandemie

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.