Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Proiect pentru celebrarea a 125 de ani de la naşterea prof. dr. Ana Aslan

Viața Medicală
L. Budin miercuri, 6 iulie 2022, ora 17:57

Dr. Ana Aslan va fi celebrată în cadrul unei conferinţe care se va desfăşura timp de trei zile şi care va fi organizată în colaborare cu Societatea Medicilor de Familie Brăila.

„Brăileni care au schimbat lumea - Ana Aslan” este denumirea proiectului finanţat de Consiliul Judeţean, care are drept scop celebrarea a 125 de ani de la naşterea medicului Ana Aslan, informează Agerpres.

ana-aslan
Sursă foto: Facebook Institutul Național de Geriatrie și Gerontologie Ana Aslan

 

Se vor realiza panouri culturale cu informaţii despre viaţa şi realizările medicului Ana Aslan, care vor fi expuse în liceele din municipiu şi la Muzeul Brăilei „Carol I”. De asemenea, se vor organiza dezbateri şi concursuri în şcolile şi liceele din judeţ, precum şi o conferinţă, în colaborare cu Societatea Medicilor de Familie Brăila.

Ana Aslan, pionier al gerontologiei medicale mondiale, s-a născut la Brăila, la 1 ianuarie 1897. Specializată în cardiologie, s-a îndreptat spre studiul procesului de îmbătrânire, cercetările originale din domeniul biologiei vârstelor permiţându-i elaborarea criteriilor pentru aprecierea ritmului de îmbătrânire, cunoaşterea mecanismelor procesului de involuţie şi a fiziopatogeniei bolilor degenerative. S-a preocupat de gerontologia socială, indicând măsuri organizatorice privind crearea unui sistem de stimulare a activităţilor specifice „vârstei a treia”.

Academicianul Ana Aslan a descoperit acţiunea eutrofică şi regeneratoare a procainei în procesul de îmbătrânire şi a elaborat, în colaborare cu farmacista Elena Polovrăgeanu, medicamentul Gerovital H3, cu efecte profilactice şi curative asupra îmbătrânirii premature şi a bolilor legate de vârstă, demonstrând eficacitatea noului medicament în reumatism, stări depresive, arteroscleroză, maladia Parkinson, regenerarea şi repigmentarea părului, vitiligo şi alte boli cronice.

A fost autoarea, singură sau în colaborare, a peste 300 de cărţi, studii, comunicări şi articole, apărute în ţară şi în străinătate, iar la 1 martie 1974, a devenit membru titular al Academiei Române. Activitatea ei a fost recompensată cu distincții naționale și internaționale.

Proiectul „Brăileni care au schimbat lumea” va fi implementat de Asociaţia Culturală „Cinefeel”.

S-a redeschis parțial Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa

Etichete: proiect aniversar dr. ana aslan conferinta societatea medicilor de familie finantare consiliul judetean

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.