Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Proiect pentru creşterea capacităţii Spitalului Gerota de îngrijire şi tratament

Viața Medicală
Dorina Novac vineri, 20 noiembrie 2020, ora 10:38

Un proiect finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională va contribui la dotarea Spitalului de Urgenţă al Ministerului Afacerilor Interne „Prof. Dr. Dimitrie Gerota”.

Potrivit Ministerului Afacerilor de Interne ( MAI), proiectul, în valoare de peste 27 de milioane de lei, are ca obiectiv general creșterea capacitații de îngrijire și tratament a pacienților cu noul coronavirus, pentru gestionarea situației de urgență provocată de criza COVID-19 la nivelul unitații medicale.

spitalul gerota
Sursă imagine: unsplash.com

În contextul pandemiei de COVID-19, proiectul va avea un efect pozitiv, pe termen lung, prin îmbunatățirea capacității de îngrijire a unei unități sanitare din sistemului de apărare, siguranță și ordine publică.

„Investițiile vizate în cadrul proiectului creează premisele necesare pentru gestionarea eficientă a situației de urgență provocată de COVID-19, contribuind totodata la dezvoltarea locală, regională dar și națională, prin îmbunătățirea și prin reducerea inegalităților în ceea ce privește starea de sănătate a populației, întrucât pacienții tradiționali ai spitalului, precum și angajații, provin din întreaga țară”, transmite MAI.

Sursa citată precizează că implementarea proiectului va conduce la creșterea capacității spitalului de îngriijire și tratament, la un nivel adecvat, a cazurilor de infecție cu virusul SARS-CoV-2.

„Cu precădere în domeniul terapiei intensive, disponibilitatea dispozitivelor și aparaturii medicale, asociate cu asigurarea necesarului de echipamente specializate de protecție pentru personalul medical vor permite reacția promptă și eficientă a sistemului medical la situații de criză pandemică, așa cum este cea de față, generată de noul coronavirus”, se arată în comunicatul MAI.

Aparatura și dispozitivele medicale ce se doresc a fi achiziționate prin prezentul proiect, destinate terapiei pacienților, vor putea fi folosite pentru rezolvarea oricărei situații critice viitoare.

Oamenii vor beneficia de infrastructura acestui proiect pentru manopere medicale cu grad de complexitate ridicat (îngrijirea pacientului critic, monitorizare invazivă avansată, ventilație mecanică, endoscopie diagnostică, intervenții chirurgicale laparoscopice, etc), precum și de digitalizarea tuturor fluxurilor spitalului.

Proiectul are ca perioadă de implementare intervalul septembrie 2020 – aprilie 2021.

Etichete: pandemie de COVID-19 proiect european virusul SARS-CoV-2 MAI

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC