Newsflash
Știri

Proiect salvator de vieți la Universitatea din Galaţi

de Dorina Novac - dec. 16 2020
Proiect salvator de vieți la Universitatea din Galaţi

Un număr de 80 de defibrilatoare semiautomate au fost achiziţionate printr-un proiect transfrontalier, realizat de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi şi Universitatea de Stat din Cahul, Republica Moldova.

Potrivit unui comunicat de presă, din cele 80 de aparate de tip defibrilator, 65 vor fi amplasate la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi şi 15 la Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Haşdeu” din Cahul.

proiect salvator
Sursă imagine: www.ugal.ro


De asemenea, vor fi organizate cursuri de prim ajutor şi vor fi simulate situaţii de urgenţă pentru 600 de participanţi.

„Acest proiect este unic în România și scoate în evidență responsabilitatea celor două universități pentru membrii comunităților academice, pentru angajați și pentru studenți. Vor fi organizate și cursuri de prim ajutor și simulari ale unor situații de urgență pentru 600 de participanți”, se arată în comunicat.

Valoarea totală a proiectului este de 219.981,30 de euro, din care 197.131,30 de euro reprezintă Grantul din fonduri europene, iar 22.850,00 de euro cofinanțare din partea celor două universități.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe