Newsflash
Știri

Proiecte de 150 milioane euro pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale

de L. Budin - iul. 21 2022
Proiecte de 150 milioane euro pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale

Pot depune proiecte entitățile publice în cadrul cărora funcționează unități sanitare cu laboratoare de microbiologie, bloc operator, secții ATI, secții de arși sau de boli infecțioase.

Ministerul Sănătății a lansat Ghidul solicitantului pentru investiții în dotarea spitalelor publice cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții asociate asistenței medicale, aferent „Componentei 12 – Sănătate, Investiția I2. Dezvoltarea infrastructurii spitalicești publice, Investiția specifică: I2.4. Echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale”, se arată într-un comunicat

pacienta-ati

Această componentă din Planul Național de Redresare și Reziliență vizează acțiuni destinate combaterii infecțiilor asociate asistenței medicale (IAAM) din unitățile sanitare de stat. 

În urma selecției proiectelor depuse, minimum 25 de unități medicale publice vor putea fi finanțate cu fonduri în valoare totală de 150.380.000 euro. Valoarea maximă nerambursabilă a finanțării alocate per proiect este de 6.015.200 euro.

Se vor finanța lucrări de reabilitare/modernizare/extindere a infrastructurii existente, pentru organizarea în unitățile medicale de spitalizare continuă a unor structuri funcționale pentru izolarea/gruparea și tratarea pacienților cu infecții intraspitalicești. 

De asemenea, se pot primi fonduri pentru dezvoltarea laboratoarelor de referință și a celor cu capacitate de investigații și analize de microbiologie specializate, precum și pentru achiziționarea de echipamente și sisteme destinate reducerii infecțiilor nosocomiale.

Poate depune proiecte orice entitate publică în cadrul căreia funcționează o unitate sanitară având  laboratoare de microbiologie, bloc operator, secții de terapie intensivă, secții de chirurgie, obstetrică-ginecologie, gastroenterologie, secții de arși sau de boli infecțioase.

Data lansării apelului de proiecte este 30 septembrie 2022.

Se înființează Comitetul Național pentru Prevenirea și Limitarea IAAM

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe