Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Proiecte la „Matei Balş”: clinică multifuncţională şi spital de boli infecțioase

Viața Medicală
L. Budin marţi, 18 ianuarie 2022, ora 16:59

O clinică multifuncţională și un spital pentru patologie complicată de boli infecţioase vor fi construite şi dată în folosinţă în următorii ani, în cadrul Institutului „Matei Balş” din Capitală.

Pentru Institutul „Matei Balş” au fost gândite mai multe proiecte, unele de anvergură, a declarat pentru Agerpres directorul medical Adrian Marinescu.

spital-modern-vm

În momentul de faţă, este un proiect care îşi va arăta clar efectul: o clinică multifuncţională, care va presupune parter şi trei etaje, unde vom avea terapie intensivă, anatomie patologică, laboratoare speciale, a cărei construcţie începe cât de curând”, a explicat Adrian Marinescu.

Un alt proiect care ar putea fi realizat în viitorul apropiat este dedicat pacienţilor cu boli infecţioase.

E vorba de o clinică multifuncţională, care va avea 11 etaje şi care va trebui să se refere nu numai la partea legată de bolile infecţioase în sine (...). Este un proiect care nu s-a făcut niciodată în România şi nu cred că există în sud-estul Europei. Va fi un spital în cadrul Institutului «Matei Balş» (...) care va rezolva cam tot ce înseamnă patologie complicată de boli infecţioase în România”, a precizat directorul medical.

Reprezentanții institutului doresc să realizeze și lucrări de renovare la pavilionul 5, afectat de incendiul de la începutul lui 2021.

Etichete: proiecte institutul matei bals clinica multifunctionala spital patologii complicate boli infectioase lucrari renovare

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.