Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Proiectul Awaken - atac la adicții

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 25 iunie 2021

Dorind să vină în sprijinul tinerilor care consumă substanţe psihedelice, la București a fost relansat, în 22 iunie, proiectul Awaken, început iniţial în 2016.

Iniţiativa aparţine Clinicii Color Mind, care oferă sprijin psihologic specializat persoanelor aflate în dificultate și promovează sănătatea și siguranţa tinerilor care merg la festivaluri. 

        Focusul proiectului îl reprezintă adicţiile: „Iniţial [voluntarii] mergeau la festivaluri (...). Proiectul avea un rol de «harm reduction», în sensul de a nu-i condamna [pe tineri], nici de a aproba consumul de droguri, dar de a-i sprijini pe cei care deja au luat decizia să ia droguri într-o măsură cât mai sigură, să își testeze substanţele, să știe ce anume iau, să știe ce interacţiuni există”, a declarat dr. Anís Enayati pentru Viaţa Medicală.

anis enayati
Dr. Anis Enayatis

Experienţa din tranșee

        Awaken a fost lăsat o perioadă în standby, lipsa de voluntari fiind una dintre problemele acute cu care s-au confruntat iniţiatorii săi, însă recent doctorul Enayati a reluat legătura cu psihiatrul Gabriel Cicu și împreună au decis să reia proiectul. Cei doi vor să-l extindă și pe studierea compușilor psihedelici cu potenţial foarte mare în tratarea multor tulburări mentale.

gabriel-cicu
Dr. Gabriel Cicu

Proiectul Awaken vine, potrivit dr. Gabriel Cicu, dintr-o realitate foarte concretă, și anume din munca de zi cu zi într-o clinică de psihiatrie și psihoterapie. Acesta spune că la festivaluri exista un stand al Clinicii Color Mind, unde tinerilor le erau oferite materiale informative, pentru că acolo „e o comunitate în care se consumă multe substanţe, și atunci e important ca – dacă tot se consumă – să se facă cel mai mic damage”.

Etichete: adictii psihedelice ajutor

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.