Newsflash
Știri

Propuneri pentru reacţii coordonate

de Dr. Mihail CĂLIN - dec. 21 2011
Propuneri pentru reacţii coordonate

   Pentru a-i proteja mai bine pe cetăţenii europeni de o gamă largă de ameninţări la adresa sănătăţii şi pentru a asigura o reacţie coordonată în caz de criză, Comisia Europeană a adoptat recent o propunere legislativă privitoare la mijloacele de contracarare a ameninţărilor transfrontaliere grave la adresa sănătăţii. Astfel, pornind de la lecţiile învăţate în cursul crizelor recente, precum pandemia H1N1 din 2009, norul de cenuşă vulcanică din 2010 sau epidemia de E. coli din 2011, Comisia propune amplificarea mijloacelor de pregătire pentru situaţii de criză şi de contracarare a acestora. Principalele măsuri includ: l extinderea mecanismului de coordonare existent pentru bolile transmisibile la toate ameninţările la adresa sănătăţii cauzate de factori biologi, chimici sau de mediu l consolidarea mandatului Comitetului pentru sănătate sanitară l atingerea unui nivel de pregătire superior în vederea combaterii crizelor, de exemplu prin crearea condiţiilor pentru achiziţionarea în comun de vaccinuri l punerea la dispoziţie a mijloacelor de recunoaştere a unei „situaţii de urgenţă în domeniul sănătăţii publice“ la nivel european în scopul disponibilizării mai rapide a medicamentelor l realizarea unor acorduri cu privire la măsuri transfrontaliere la nivel european pentru situaţii de urgenţă, în cazul în care o situaţie de criză detemină o mortalitate mare, iar măsurile luate la nivel naţional nu reuşesc să oprească răspândirea bolii.  

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe