Newsflash
Știri

Prospectul vaccinului anti-COVID este disponibil în română

de Dr. Laura Davidescu - dec. 26 2020
Prospectul vaccinului anti-COVID este disponibil în română

Agenția Europeană a Medicamentului a dat publicității informații detaliate despre vaccinul anti-COVID produs de Pfizer-BioNTech și autorizat recent în Uniunea Europeană.

În documentul publicat pe site-ul Agenției Europene a Medicamentului, disponibil în toate limbile țărilor UE, se specifică faptul că medicamentul face obiectul unor monitorizări suplimentare pentru a identifica rapid probleme referitoare la siguranța produsului.

9W2A4641
Prima tranșă de vaccin a ajuns deja la Institutul Cantacuzino din București

Vaccinul are ca denumire comercială Comirnaty concentrat pentru dispersie injectabilă. Flaconul conține 5 doze și trebuie diluat înainte de utilizare, doza injectabilă fiind de 0, 3 ml. Vaccinul este recomandat, în acest moment pentru imunizare activă și prevenirea COVID-19 cauzat de virusul SARS-CoV-2, la persoane cu vârsta de 16 ani și peste. El se administrează intramuscular, de preferință în partea superioară a brațului, în mușchiul deltoid. 

Pentru că au fost raportate cazuri de anafilaxie, Comirnaty trebuie să fie administrat de personal autorizat și pacientul trebuie monitorizat atent cel puțin 15 minute după vaccinarea primei doze.

Cele mai frecvente reacții adverse ale vaccinului sunt:  durere la nivelul
locului de administrare a injecției, fatigabilitate, cefalee, mialgie și frisoane, artralgie, febră și tumefiere la nivelul locului de administrare a injecției, acestea fiind de regulă ușoare sau moderate ca intensitate remițâdu-se în decurs de câteva zile de la
vaccinare. 

Puteți consulta prospectul în limba română aici.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe