Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Prospectul vaccinului Moderna împotriva COVID-19, autorizat

Viața Medicală
Dorina Novac miercuri, 13 ianuarie 2021, ora 17:32

Prospectul vaccinului împotriva COVID-19 dezvoltat de Moderna a fost autorizat condiţionat în Uniunea Europeană şi poate fi consultat în limba română.

Acesta conține informații despre ce este vaccinul anti-COVID dezvoltat de Moderna și pentru ce se utilizează, ce trebuie să știți înainte de a vi se administra vaccinul, cum se administrează, reacții adverse posibile, cum se păstrează, despre conținutul ambalajului, precum și alte informații.

vaccine moderna
Sursă imagine: Pixabay

Vaccinul Moderna este utilizat pentru a preveni boala COVID-19 cauzată de virusul SARS-CoV-2. De asemenea, este administrat adulților cu vârsta de peste 18 ani.

Acesta se administrează sub formă de două injecții a câte 0,5 ml. Se recomandă administrarea celei de-a doua doze la 28 de zile după prima doză, în vederea finalizării schemei de vaccinare.

„După prima doză de COVID-19 Vaccine Moderna, trebuie să vi se administreze o a doua doză din același vaccin, după 28 de zile, în vederea finalizării schemei de vaccinare. În timpul și după fiecare injecție cu vaccin, medicul dumneavoastră, farmacistul sau asistenta medicală vă va supraveghea timp de aproximativ 15 minute, pentru a observa dacă prezentați o reacție alergică”, se arată în prospect.

Vaccinul nu trebuie administrat dacă sunteți alergic la substanța activă sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui vaccin.

Atenționări și precauții

Înainte de a vi se administra vaccinul, adresați-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale dacă:

 • Ați avut orice reacție alergică severă, care v-a pus viața în pericol, după orice alt vaccin administrat injectabil sau după ce vi s-a administrat anterior COVID-19 Vaccine Moderna;
 • Aveți un sistem imunitar slăbit sau compromis;
 • Ați avut un episod de leșin în urma unei injecții administrate în trecut;
 • Aveți o tulburare de sângerare;
 • Aveți febră mare sau infecție severă; cu toate acestea, vi se poate administra vaccinul dacă aveți febră ușoară sau o infecție a căilor respiratorii superioare, de ex,emplu o răceală;
 • Aveți oricare altă boală gravă;
 • Aveți anxietate legată de administrarea de injecții.

Prospectul vaccinului împotriva COVID-19 dezvoltat de Moderna cu informații pentru utilizator este disponibil spre consultare AICI.

Etichete: virusul SARS-CoV-2 vaccin moderna prospect vaccin covid substanta activa

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
 • Tipărit + digital – 160 de lei
 • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
 • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
 • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
 • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
 • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.