Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Protest la Ploieşti: sursele de poluare a aerului trebuie monitorizate

Viața Medicală
L. Budin vineri, 19 august 2022, ora 12:46

Zeci de membri Declic au protestat, joi, 18 august, la Ploieşti, în faţa primăriei, cerându-le autorităţilor să monitorizeze principalele surse de poluare ale oraşului.

Rafinăriile, fabricile şi incineratoarele de deşeuri ar trebui monitorizate constant, se arată într-un comunicat.

declic1
Sursă foto: Facebook Declic

 

Protestatarii au scandat „Stop poluării la Ploieşti ! Vrem aer pentru viaţă”, „Vrem să respirăm, nu să ne sufocăm !”, „Problema este gravă, aerul e otravă!”.

Acţiunea Declic a avut loc în faţa unei instalații care înregistrează nivelul poluării din aer, amplasată în urmă cu o lună în oraș, chiar de către Comunitatea Declic. Pe toată durata protestului, panoul a arătat valori chiar şi de două ori peste limita admisă.

Autorităţile de la Ploieşti şi instituţiile statului nu fac niciun demers ca să-i oprească pe poluatori. (...) Nici măcar nu ştiu exact cine şi cât poluează. De aceea, monitorizarea marilor poluatori - rafinăriile, incineratoarele şi fabricile - ar fi primul pas spre reducerea poluării la Ploieşti”, a declarat Cătălina Hopârteanu, campaigner Declic.

Declic cere autorităţilor locale să implementeze un sistem special pentru măsurarea emisiilor rafinăriilor, în plus faţă de sistemul naţional de monitorizare a calităţii aerului.

În fiecare seară, în loc să deschidem ferestrele, noi le închidem ca să putem respira”, a mărturisit Elena Cupsa, membru Declic din localitate.

Conform datelor Agenţiei Europene de Mediu, 23.000 de români mor anual din cauza poluării, se arată în comunicat.

Acţiunea Declic este parte a campaniei „Aer pentru viaţă”. Prin intermediul unei petiții online, peste 24.000 de cetăţeni cer Ministerului Mediului să instaleze sisteme performanţe de monitorizare a calităţii aerului.

Activiștii Greenpeace România protestează în mijlocul albiei secate a Dunării

Etichete: protest la ploiesti comunitatea declic monitorizare rafinarii surse poluare aer

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.