Newsflash
Știri

Protocol de colaborare încheiat între ASSMB și DSU

de Dorina Novac - mai 30 2022
Protocol de colaborare încheiat între ASSMB și DSU

DSU ȘI ASSMB își unesc forțele pentru a pregăti elevii din București în folosirea tehnicilor de acordare a primului ajutor.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) și Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) au încheiat vineri, 27 mai, un protocol de colaborare, valabil pentru o perioadă de 5 ani, care vizează creșterea nivelului de pregătire al elevilor cu privire la modul de comportare și acțiune în cazul situațiilor de urgență, în special al celor determinate de urgențe medicale.

DSU

De asemenea, se urmărește și perfecționarea pregătirii profesionale continue a personalului medical prin susținerea, de către specialiștii în medicină de urgență ai DSU, a unor sesiuni de instruire a medicilor și asistenților din cadrul Rețelei de Medicină Școlară a ASSMB.

Din partea ASSMB, la ceremonia de semnare au participat directorul general, Cristian Plută și directorul general adjunct, Oana Sivache, iar din partea DSU documentul a fost semnat de șeful instituției, dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne.

„Departamentul pentru Situații de Urgență va asigura personalul specializat în acordarea primului ajutor calificat și asistenței medicale de urgență care, prin susținerea unor demonstrații și instruiri teoretice și practice, precum și prin material documentar și suport de specialitate, va instrui elevii bucureșteni, dar și cadrele medicale din Rețeaua de Medicină Școlară a Primăriei Capitalei”, transmite DSU.

În perspectivă, se are în vedere extinderea colaborării și în ceea ce privește perfecționarea pregătirii personalului din cele 19 spitale aflate în administrarea Primăriei Capitalei, prin ASSMB, pe linia reacției în cazul situațiilor de urgență și creșterii siguranței pacienților.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe