Newsflash
Știri

Provocări în domeniul farmaceutic

de Bianca PÂNZARU - nov. 23 2018
Provocări în domeniul farmaceutic
O dată cu înaintarea în vârstă, la nivelul organismului apar modificări care au drept consecinţă polimedicaţia, adică o expunere la riscul reacţiilor adverse, implicit la scăderea calităţii vieţii. Printre aceste modificări, deseori la nivel osos, se constată prezenţa osteoporozei, astfel că suplimentele cu vitamina D devin necesare și obligatorii.
Un studiu la nivel mondial, realizat pe femei aflate la menopauză și diagnosticate cu osteoporoză, a înregistrat deficitul de vitamina D în funcţie de localizarea geografică. Astfel, s-a concluzionat că ponderea hipovitaminozei D este de peste 50% în toate zonele geografice, o valoare mai ridicată, de 82%, înregistrându-se în Orientul Mijlociu, a explicat farm. dr. Emil Ștefănescu în cadrul Conferinţei Naţionale de Farmacie, desfășurată de curând în Capitală.
Reuniunea interdisciplinară a fost organizată de Colegiul Farmaciștilor din România, Asociaţia Medicală Română și Societatea de Știinţe Farmaceutice din România, în parteneriat cu Agenţia Naţională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale. Noutăţile în medicaţia diferitelor patologii, interacţiunile medicamentoase și medicamentele contrafăcute au reprezentat principalele teme de dialog abordate în cadrul programului știinţific.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe