Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Psoriazisul, dincolo de piele

Viața Medicală
Dr. Cornelia PARASCHIV vineri, 2 noiembrie 2018
Pentru că este considerată în mod greșit o boală transmisibilă, pacienţii sunt discriminaţi, respinși și izolaţ.
 
Peste 400.000 de persoane în România (2% din populaţie) şi 125 de milioane din întreaga lume suferă de psoriazis, o boală pe care mulţi o consideră o „ruşine socială”. Declarată de OMS a cincea cea mai importantă boală cronică netransmisibilă, psoriazisul este o boală sistemică, marcată de comorbidităţi multiple şi complicaţii severe.
Cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Psoriazisului, Societatea Română de Dermatologie continuă demersul de conștientizare din cadrul campaniei „PSO, dincolo de piele – Acceptă-mă, susţine-mă, apropie-te!” și transmite mesajul că psoriazisul nu este contagios.
„Psoriazisul afectează modul în care te percepi pe tine însuţi, alegerea și practicarea unei meserii și relaţiile cu cei din jur. Episoadele de depresie, usturimea leziunilor cutanate sau durerea articulară, te pot împiedica să desfășori activităţi care pentru alţii sunt banale”, spune Rozalina Lăpădatu, președinte APAA, pacientă cu psoriazis, de 30 de ani.
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.