Newsflash
Știri

Psoriazisul, dincolo de piele

de Dr. Cornelia PARASCHIV - nov. 2 2018
Psoriazisul, dincolo  de piele
Pentru că este considerată în mod greșit o boală transmisibilă, pacienţii sunt discriminaţi, respinși și izolaţ.
 
Peste 400.000 de persoane în România (2% din populaţie) şi 125 de milioane din întreaga lume suferă de psoriazis, o boală pe care mulţi o consideră o „ruşine socială”. Declarată de OMS a cincea cea mai importantă boală cronică netransmisibilă, psoriazisul este o boală sistemică, marcată de comorbidităţi multiple şi complicaţii severe.
Cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Psoriazisului, Societatea Română de Dermatologie continuă demersul de conștientizare din cadrul campaniei „PSO, dincolo de piele – Acceptă-mă, susţine-mă, apropie-te!” și transmite mesajul că psoriazisul nu este contagios.
„Psoriazisul afectează modul în care te percepi pe tine însuţi, alegerea și practicarea unei meserii și relaţiile cu cei din jur. Episoadele de depresie, usturimea leziunilor cutanate sau durerea articulară, te pot împiedica să desfășori activităţi care pentru alţii sunt banale”, spune Rozalina Lăpădatu, președinte APAA, pacientă cu psoriazis, de 30 de ani.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe