Newsflash
Știri

Raed Arafat a discutat cu reprezentanții UPU despre valul patru al pandemiei

de Dorina Novac - aug. 24 2021
Raed Arafat a discutat cu reprezentanții UPU despre valul patru al pandemiei

Dr. Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a precizat, marţi, că a avut o videoconferinţă cu reprezentanţii Unităţilor de primiri urgenţe pentru a le pregăti să facă faţă unui număr mai mare de pacienţi suspecţi sau confirmaţi cu COVID-19.

arafat DSU

„Noi am solicitat Unităţilor de primiri urgenţe să se pregătească şi pe partea de investigaţii şi pe circuite în unitatea de primiri urgențe, astfel încât să poată să deservească ambele categorii de pacienţi. Categoria pacienţilor suspecţi şi confirmaţi, dar şi categoria pacienţilor care vin pentru alte motive decât COVID, pentru că există, din păcate, un număr foarte important de pacienţi care vin acum. În medie de 9.000 - 10.000 mii cazuri pe zi la acest moment, chiar fără să fie creşterea majoră a cazurilor COVID, care poate să se întâmple în următoarea perioadă şi care, cu siguranţă, va solicita sau va suprasolicita Unităţile de primiri urgenţe mai mult”, a declarat Raed Arafat.

Șeful DSU a menționat că a solicitat să fie verificată capacitatea de oxigenare, „să ne asigurăm că avem şi tot ce trebuie ca şi consumabile pentru copii, în detresă respiratorie, ca să fim siguri că putem să asigurăm şi copiilor asistenţă în cazul în care acest lucru va fi necesar”.

„Începând cu săptămâna viitoare, o să creștem capacitatea Centrului Naţional de Coordonare și Conducere a Intervenţiei (CNCCNI), o să reactivăm o grupă medicală permanentă care să ajute la transfer sau să vină în sprijinul spitalelor care au probleme sau unităților de primiri urgențe și au nevoie de sprijin”, a adăugat Raed Arafat.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe