Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Raed Arafat: ideea geamandurilor cu cruce „e ucisă”

Viața Medicală
L. Budin marţi, 14 iunie 2022, ora 16:57

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a spus, referindu-se la geamandurile cu cruce roşie distribuite pe litoral, că „ideea este ucisă” şi că „s-a terminat”.

Întrebat la Palatul Parlamentului, marți, 14 iunie, despre geamandurile care au stârnit controverse, Arafat a spus: „Ideea e ucisă şi s-a terminat. Gata!”, relatează Agerpres

geamandura-arafat
Sursă foto: Facebook Raed Arafat

 

Raed Arafat a subliniat că „era nevoie” de aceste geamanduri şi a refuzat să mai răspundă altor întrebări referitoare la subiect.

Cu o zi în urmă, secretarul de stat a subliniat că scopul geamandurilor a fost semnalarea, într-un mod vizibil, a zonelor periculoase, unde au avut loc mai multe înecuri în ultimii ani. A mai adăugat că criticile de pe reţelele sociale cu privire la această iniţiativă sunt „nefondate”.

Am încercat să facem ceva care să sporească acţiunile de prevenire a înecurilor pe durata sezonului de vară. Un proiect gândit acum doi ani de specialişti, şi finanţat din fonduri non-guvernamentale, care are ca scop semnalarea, într-un mod foarte vizibil, a zonelor periculoase unde au avut loc mai multe înecuri în ultimii ani. Ca să fie vizibil şi să atragă atenţia, nu putea fi o mică minge plutitoare, fiind necesară o vizibilitate mai mare când te apropii de zona de pericol. Ideea unei cruci de culoare roşie poate fi interpretată în mai multe feluri, însă ea semnalează pericolul de la distanţă, iar când te apropii de ea şi mai mult poţi citi şi textul de avertizare”, a scris Raed Arafat pe Facebook. 

Rafila: vaccinurile anti-COVID, cea mai spectaculoasă evoluţie din istoria medicinei

Etichete: declaratii sef dsu geamanduri cu cruce idee ucisa critici nefondate

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.