Newsflash
Știri

Raed Arafat: putem să detașăm personal medical în starea de alertă

de Florentina Ionescu - iun. 17 2020
Raed Arafat: putem să detașăm personal medical în starea de alertă

Șeful DSU, Raed Arafat, a susținut ieri după-amiază, la finalul ședinței de guvern, un briefing de presă, în care a vorbit despre problema detașării personalului medical.

La întâlnirea cu presa de la finalul ședinței de guvern, Raed Arafat a declarat că este necesară prelungirea stării de alertă, pentru ca autoritățile să justifice „rămânerea deschisă a centrelor, a cheltuielilor care se fac cu personalul din centrele de coordonare şi conducere”, ca să se poată lua decizii mai rapid. 

raed arafat facebook oug reactie

„Una dintre problemele majore pe care noi le-am văzut a fost problema detaşării personalului. Pentru că la starea de urgenţă a fost posibil să detaşezi personalul între spitale, între unităţi, cu condiţia să le asiguri locul de cazare, masa şi toate cheltuielile de detaşare. Putem să facem acest lucru în cadrul stării de alertă”, a declarat Raed Arafat în timpul briefingului de ieri.

Condiţia, a mai spus șeful DSU, pentru a detașa personal medical în starea de alertă, este legată de acceptul angajatorului şi al angajatului.

„Am detaşat - ultimele ordine sau avize pe detaşare de personal s-au dat chiar seara trecută -, iar în starea de normalitate devine mult mai greu să faci acest lucru”, a subliniat Raed Arafat. 

Totodată, șeful DSU a spus că este necesară prelungirea stării de alertă pentru a putea gestiona situaţia aceasta într-un mod mai eficient.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe