Newsflash
Știri

Raed Arafat, vizită de lucru la Spitalul Județean Ploiești, la SAJ și ISU Prahova

de Dorina Novac - ian. 20 2022
Raed Arafat, vizită de lucru la Spitalul Județean Ploiești, la SAJ și ISU Prahova

Șeful DSU, dr. Raed Arafat, alături de o delegație formată din reprezentanți ai DSU și IGSU, a efectuat o vizită de lucru în structurile aflate în coordonare din județul Prahova.

Prima întâlnire a delegației a avut loc la sediul Prefecturii județului Prahova, ședință care a reunit principalii reprezentați ai structurilor aflate în coordonarea DSU.

seful DSU

Potrivit reprezentanților Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), discuțiile purtate au vizat problemele întâmpinate de fiecare serviciu în parte dar și teme legate de pregătirea răspunsului în contextul actual al creșterii numărului de cazuri cu SARS-CoV-2.

Ulterior, delegația a vizitat Unitatea de Primiri Urgențe Ploiești, stația Serviciului Județean de Ambulanță și sediul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Prahova.

În cadrul întâlnirilor, șeful DSU a discutat cu reprezentanții fiecărei structuri despre situația actuală a resursei umane existente, dotarea cu tehnică și echipamente disponibile și totodată, situația parcului auto existentă la nivelul SAJ și ISU Prahova.

„Un punct extrem de important al acestei deplasări l-a constituit vizita la noul sediu al UPU Ploiești, realizat cu sprijinul Consiliului județean Prahova, un spațiu complet nou, cu dotări de ultimă generație care va fi deschis în cursul acestui an și care va oferi tuturor pacienților asistență medicală la standarde înalte”, transmite DSU.

Prahova

Totodată, în urma discuțiilor șefului DSU cu reprezentanții UPU Ploiești privind problematica lipsei de personal medical identificată în camera de gardă și implicit la nivelul ambulanței SMURD de tip C terapie intensivă, au fost identificate soluţii.

„Astfel, medicii rezidenți aflați în ultimul an de pregătire, originari din Ploiești, dar care fac pregătire în Oradea, vor efectua gărzi (24h/24h) în scopul eficientizării activității medicale din cadrul UPU Ploiești și acordării asistenței medicale de specialitate, la tură completă, tuturor pacienților în cadrul ambulanței SMURD de terapie intensivă mobilă”, transmite sursa citată.

La nivelul ISU Prahova, discuțiile au vizat și stadiul privind angajarea celor 85 de soldați gradați profesioniști care să se alăture echipelor de salvatori, dar și stadiul recepției autospecialelor, contractate anul trecut de către IGSU.

De asemenea, susținerea ideii de pregătire continuă a personalului, înființarea de puncte noi de lucru sau/și stații noi, au fost alte subiecte abordate în cadrul vizitei.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe