Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Rafila: e nevoie de un plan de reconfigurare a sistemului de sănătate

Viața Medicală
L. Budin joi, 31 martie 2022, ora 16:16

În cadrul unei conferințe, Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, s-a referit la realizarea unui plan pentru următorii 8 - 10 ani, privind „redesenarea” sistemului sanitar din România.

În opinia ministrului Sănătății, schimbarea cea mai grea este legată de mentalităţi, atât în cazul celor care lucrează în sistem, cât și în rândul populaţiei, pentru mutarea echilibrului din zona asistenţei medicale spitaliceşti pe ambulatorii, informează Agerpres.

rafila-minister

Există un draft de strategie în domeniul sănătății, și s-au purtat mai multe discuţii în acest sens la nivel regional, a spus ministrul.

Avem un acum un draft de strategie de sănătate pentru următoarea perioadă, sper să putem să o îmbunătăţim în urma discuţiilor care au avut loc la nivel regional. Au fost şase, şapte astfel de întâlniri, dar ceea ce cred eu că o să fie cel mai greu de schimbat o să fie legat de mentalităţi (...) Sunt lucruri la care lucrăm să le construim. PNRR este unul dintre ele, dar nu este singurul”, a adăugat Alexandru Rafila.

El a adăugat că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă nu e „despre bani”, ci presupune „construcţia care ţine de zona de resurse umane”, de zona de management a sistemului de sănătate, dar şi de investiţii în asistenţa medicală ambulatorie.

Rafila: lista spitalelor care pot fi finanţate din PNRR trebuie completată

Ministrul Sănătății: „Am crescut cu 22% finanțarea medicinei de familie”

Etichete: declaratii ministrul sanatatii plan de reconfigurare sistem romanesc de sanatate

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC