Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Rafila: pregătirea în medicina urgență trebuie să revină Ministerului Sănătății

Viața Medicală
L. Budin joi, 4 august 2022, ora 16:17

Într-o conferință de presă, ministrul Sănătății a spus că, în ultimii opt ani, pregătirea profesională în domeniul medicinei de urgenţă „a fost în altă parte”.

Decizia în privința modului de pregătire profesională a celor care lucrează în sistemul de urgenţă, fie că este vorba despre ambulanţă, fie de unităţile de primiri urgenţe, trebuie să revină Ministerului Sănătăţii, a declarat ministrul Alexandru Rafila, citat de Agerpres.

urgenta-ambulanta

Chestiunile acestea trebuie lămurite şi sunt de acord să îmi asum şi Ministerul Sănătăţii să îşi asume pregătirea profesională a tuturor categoriilor de profesionişti din sănătate, nu numai medicina de urgenţă. Lucrul acesta este clar, trebuie să se întâmple pregătirea în domeniul medicinei de urgenţă. Este clar o atribuţie a Ministerului Sănătăţi. Ne-o asumăm, dar trebuie să facem - probabil - şi anumite modificări legislative”, a spus ministrul.

El a mai subliniat că, în ultimii opt ani, pregătirea profesională în domeniul medicinei de urgenţă „a fost în altă parte”.

Mie mi se pare foarte ciudat, încât cineva care a coordonat de opt ani de zile pregătirea profesională în domeniul medicinei de urgenţă să vină (...) şi să spună că sunt probleme extrem de mari în pregătirea profesională de medicină de urgenţă”, a adăugat Rafila.

MS vrea să asigure cadrul care să permită raportarea infecţiilor nosocomiale

Alexandru Rafila: vor fi deschise centre de vaccinare în unităţi sanitare

Etichete: declaratii alexandru rafila pregatire profesionala medicina de urgenta asumare ministerul sanatatii

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.