Newsflash
Știri

Raport: afacerile cu produse sanitare contrafăcute au înflorit în pandemie

de L. Budin - mar. 8 2022
Raport: afacerile cu produse sanitare contrafăcute au înflorit în pandemie

Pandemia de COVID-19 a impulsionat afacerile cu produse contrafăcute, atenționează un raport prezentat de Oficiul Uniunii Europene pentru proprietate intelectuală (EUIPO) împreună cu Europol.

Reţelele de infractori s-au adaptat rapid la noile oportunităţi şi la cererea de noi produse, rezultate din pandemie, a constatat raportul, citat de dpa și Agerpres. Au fost date ca exemplu măştile şi alte echipamente de protecţie sanitară.

masca-falsificata

Producţia de bunuri de calitate slabă şi uneori periculoase, în interiorul UE, a crescut substanţial, a mai constat raportul. Creşterea a fost reflectată în numărul mai mare de bunuri cu ambalaje false şi componente preliminare pentru falsuri, confiscate la graniţele Uniunii Europene.

Produsele contrafăcute sunt un potențial pericol atât pentru sănătatea consumatorilor, cât și pentru companiile cu activitate legală, a subliniat directorul executiv al EUIPO, Christian Archambeau.

Raportul a mai arătat că producătorii de falsuri recurg în tot mai mare măsură la internet pentru a obţine materialele necesare şi pentru a-şi vinde apoi marfa.

În 2020, autorităţile UE au confiscat 66 de milioane de bunuri considerate falsuri.

Ultima zi de stare de alertă sanitară în România

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe